EjendomsWatch

Pensionskasser ubekymrede over milliardlån til Jens Schaumann

Pensionsselskaberne PKA, AP og Pensam har tilsammen lånt mere end 10 mia. kr. ud til byggeprojekter. Det gælder også byggelån til ejendomsmatadoren Jens Schaumann, der har kostet bankerne dyrt.

Enghave Brygge er det første byggeprojekt, som AP Pension låner penge ud til. Ejendomsinvesteringschef Peter Olsson (billedet) ser ingen problemer i at låne ud til byggematadoren Jens Schaumann. | Foto: Kenneth Koustrup Lysbjerg/Jyllands-Posten

Jens Schaumann er blevet beskrevet som en korkprop. En af de store risikovillige ejendomsmatadorer, der slap igennem finanskrisen uden at få sagsanlæg på nakken eller gå personligt konkurs. Til gengæld har banker og den danske statskasse tabt et trecifret millionbeløb på Jens Schaumanns byggeprojekter, da det børsnoterede Schaumann Properties gik konkurs i 2013.

Mig bekendt er han hverken sigtet eller dømt for noget som helst. Han er fremme i skoene, og det skal han være som developer.

Peter Olsson, ejendomsdirektør i AP Pension

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier