EjendomsWatch

Kirke kapper seks meter af omstridt centers tårn

Kirke og kommune er nu nået til enighed om højden på et nyt butikscenters tårn i Holstebro, som entreprenøren A. Enggaard har trukket sig fra.

Foto: Holstebro Kirke

Lang tids tovtrækkeri ser nu endelig ud til at have fået en ende omkring det kommende butikscenter Enghaven i Holstebro, som entreprenøren A. Enggaard trak sig fra pga. skrantende tidsplaner, skriver Dagbladet Holstebro.

Byens kirke nedlagde veto mod planerne om at lave et 63 meter højt tårn i forbindelse med centret, fordi det ville tage fokus fra kirketårnet, der kun er 49 meter højt. Men nu er der indgået et kompromis mellem parterne, så der må bygges et tårn på 57 meter, altså seks meter lavere end de oprindelige planer.

Det fremgår af et referat fra det måde, der for en uge siden blev afholdt mellem Holstebro Kommune, Stiftsøvrigheden i Viborg og Nationalmuseet, skriver mediet. 

På mødet blev det blandt andet også besluttet, at tårnet ikke må bygges som en firkantet silo, som den første plan ellers lød på, mens det nu er et krav, at der skal bruges tegl i facaden.

Butikscenter til over en halv milliard i Holstebro droppes  

Droppet storcenter efterlader A. Enggaard uden plan for millionejendomme 

Biskopper bremser nybyggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

149 mio. kr. lyder prisen på det luksushotel, som EjendomsWatch mandag omtalte, at erhvervsmanden Fritz Schur har solgt. Det viser dagens liste med 37 ejendomshandler, hvor også Danica, Dades, PFA, Jeudan, W.P Carey optræder. Listen bringes i samarbejde med Resights.

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier