EjendomsWatch

Minister: Kirkeprotester bør kun være nødløsning

Kirker skal fratages retten til at nedlægge veto i byggesager, med mindre der er tale om helt særlige tilfælde, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Foto: Holstebro Kirke

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) støtter den del af en ny planlov, der vil fratage landets kirker vetoretten i sager om nybyggeri nær kirker, skriver Kristeligt Dagblad.

Ændringerne i planloven står til at blive gennemført i løbet af foråret med opbakning fra regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Liberal Alliance. Som det er nu, kan kirkernes stiftsøvrighed nedlægge veto i byggesager, da man taler på statens vegne i sager som disse. Men det skal være slut nu, med mindre der er tale om helt særlige tilfælde.

"Partierne bag aftalen om den nye planlov er enige om, at staten fremover kun skal gøre indsigelse, når det handler om væsentlige nationale interesser," skriver Brian Mikkelsen i en mail til Kristeligt Dagblad og tilføjer, at stifternes indsigelser nu skal gå via kirkeministeren og desuden bør ses som en nødløsning.

Brian Mikkelsen opfordrer i øvrigt til, at man lokalt går tidligt i dialog i byggesager, mens han forudser, at ændringerne i planloven vil mindske konflikten mellem detailhandlen og kirker i bymidterne, da kommuner for står til at få friere rammer for "placering af butikker uden for bymidten," skriver Brian Mikkelsen.

Temaet er for alvor kommet på dagsordenen, efter et butikscenter til over en halv milliard kr. i Holstebro blev droppet i sidste uge, da byens kirke følte, at centrets tårn ville skygge for kirkens placering i byen.

Butikscenter til over en halv milliard i Holstebro droppes 

Kirker mister indflydelse i byggesager med ny planlov 

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier