EjendomsWatch

NCC-chef er skuffet over 2016-resultatet

Den svenske entreprenørkoncern NCC, der også har betydelig aktivitet i Danmark, oplevede tilbagegang i 2016, hvilket blandt andet tilskrives modvind i Norge. I Danmark ventes øgede investeringer i år.

Foto: Ritzau Scanpix/Per Folkver

2016 bliver næppe et år, man ser tilbage på med den allerstørste glæde hos den svenske entreprenørkoncern NCC.

Året bød nemlig på en tilbagegang, hvor den samlede omsætning landede på 52,9 mia. svenske kroner (ca. 42 mia. kr.), hvilket er en anelse lavere end året før. Samtidig daler driftsresultatet med lidt over 200 mio. svenske kroner til 1,45 mia. svenske kroner (godt 1,1 mia. kr.), hvilket sender overskudsgraden ned på 3,8 pct. mod et erklæret mål hos NCC på mindst 4 pct.  

Årets tilbagegang skyldtes blandt andet projektnedskrivninger på det norske marked, lyder forklaringen.

"For kort at opsummere året, er jeg skuffet over salg og indtjening, men samtidig er jeg tilfreds med, hvordan vores organisation implementerede den nye strategi," udtaler topchef Peter Wågström i en kommentar til regnskabet.

Betydelig tilbagegang for NCC i tredje kvartal 

Flere danske projekter

I divisionen Property Development stod det danske marked for 14 pct. af salget i Norden, hvilket gør Danmark til det tredjestørste marked skandinaviske marked for NCC, betydeligt overgået af både Sverige og Finland.

I denne division har NCC netop nu tre projekter i gang i Danmark, hvilket blandt andet drejer sig om to kontorbygninger i Aarhus i form af Frederiks Plads 1, som ifølge regnskabet er 25 pct. færdigt og med intet udlejet, og Zenit 2, som er 78 pct. færdig og indtil videre 16 pct. udlejet. I Vallensbæk er ligeledes en kontorbygning ved navn CH Vallensbæk 4.1 lidt under halvt færdig og endnu ikke udlejet.  

Af afsluttede projekter er tre ejendomme til detailbranchen i Kolding, Taastrup og Viborg, som er hhv. halvt, helt og ikke udlejet. 

Desuden fik NCC i fjerde kvartal en stor ordre fra Novozymes, som vil have bygget et moderne campus nord for København. I regnskabet står værdien af den ordre noteret til 865 mio. svenske kroner — godt 680 mio. kr.

Om forventningerne til 2017 skriver NCC i regnskabet, at investeringerne på det danske marked forventes at stige i forhold til 2016. NCC oplyser, at man vil søge efter højere afkastkrav på markedet og dermed efter områder med lavere priser.

NCC skal bygge nyt Novozymes-flagskib

NCC skal bygge Odenses nye vartegn

NCC bygger nyt revisordomicil i Aarhus

Ikoniske kontorsiloer i Nordhavn er tæt på at være færdigudlejede 

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier