EjendomsWatch

Region møder modstand i forbindelse med jordopkøb

Region Hovedstaden gør nu klar til at forhandle med syv lodsejere om køb af jord til hospitalsbyggeri.

Vinderprojektet fra arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen og schweiziske Herzog & de Meuron foreslår, at hovedindgangen til Nyt Hospital Nordsjælland skal udformes således. | Foto: PR-illustration

Region Hovedstaden ruster sig til at forhandle med syv lodsejere om køb af 31 hektar jord, hvor Nyt Hospital Nordsjælland skal opføres. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den ene er lodsejerne er Hillerød Kommune, men nogle af de resterende seks private lodsejere er bekymrede over udsigten til at afgive jord.

"Min ejendom ligger både inden for og uden for projektområdet. Jeg er bekymret for, at resten af min ejendom bliver usælgelig, hvis noget af den går fra til hospitalet," siger Liselotte Marie Buhl, en af de seks private lodsejere, til Frederiksborg Amts Avis.

Forhandlingerne med lodsejerne går i gang, når Hillerød Kommune inden længe vedtager lokalplanen for hospitalet, der forventes at blive taget i brug i december 2020.

Kommune slæber på vedligeholdspukkel for halv milliard

Regelrod i hospitalsbyggeri til 1,6 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier