EjendomsWatch

Region møder modstand i forbindelse med jordopkøb

Region Hovedstaden gør nu klar til at forhandle med syv lodsejere om køb af jord til hospitalsbyggeri.

Vinderprojektet fra arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen og schweiziske Herzog & de Meuron foreslår, at hovedindgangen til Nyt Hospital Nordsjælland skal udformes således. | Foto: PR-illustration

Region Hovedstaden ruster sig til at forhandle med syv lodsejere om køb af 31 hektar jord, hvor Nyt Hospital Nordsjælland skal opføres. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den ene er lodsejerne er Hillerød Kommune, men nogle af de resterende seks private lodsejere er bekymrede over udsigten til at afgive jord.

"Min ejendom ligger både inden for og uden for projektområdet. Jeg er bekymret for, at resten af min ejendom bliver usælgelig, hvis noget af den går fra til hospitalet," siger Liselotte Marie Buhl, en af de seks private lodsejere, til Frederiksborg Amts Avis.

Forhandlingerne med lodsejerne går i gang, når Hillerød Kommune inden længe vedtager lokalplanen for hospitalet, der forventes at blive taget i brug i december 2020.

Kommune slæber på vedligeholdspukkel for halv milliard

Regelrod i hospitalsbyggeri til 1,6 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier