EjendomsWatch

Region møder modstand i forbindelse med jordopkøb

Region Hovedstaden gør nu klar til at forhandle med syv lodsejere om køb af jord til hospitalsbyggeri.

Vinderprojektet fra arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen og schweiziske Herzog & de Meuron foreslår, at hovedindgangen til Nyt Hospital Nordsjælland skal udformes således. | Foto: PR-illustration

Region Hovedstaden ruster sig til at forhandle med syv lodsejere om køb af 31 hektar jord, hvor Nyt Hospital Nordsjælland skal opføres. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den ene er lodsejerne er Hillerød Kommune, men nogle af de resterende seks private lodsejere er bekymrede over udsigten til at afgive jord.

"Min ejendom ligger både inden for og uden for projektområdet. Jeg er bekymret for, at resten af min ejendom bliver usælgelig, hvis noget af den går fra til hospitalet," siger Liselotte Marie Buhl, en af de seks private lodsejere, til Frederiksborg Amts Avis.

Forhandlingerne med lodsejerne går i gang, når Hillerød Kommune inden længe vedtager lokalplanen for hospitalet, der forventes at blive taget i brug i december 2020.

Kommune slæber på vedligeholdspukkel for halv milliard

Regelrod i hospitalsbyggeri til 1,6 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier