EjendomsWatch

Regelrod i hospitalsbyggeri til 1,6 mia. kr.

Bispebjerg Hospital brød Region Hovedstadens egne regler i forbindelse med en projektkonkurrence om et nyt akuthus.

Der bruges milliarder på nye bygninger på Bispebjerg Hospital i disse år. Her ses udgravningen til en ny laboratorie- og logistikbygning. Der er endnu ikke gravet ud til det nye akuthus, hvor projektkonkurrencen har kostet hospitalet to klagesager for urent trav. | Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Nye dokumenter afdækker et dramatisk efterår på Bispebjerg Hospital, som brød regionens egne regler i forbindelse med en projektkonkurrence om et nyt akuthus. Det skriver Jyllands-Posten.

Den 10. november 2015 - to måneder efter at politikerne i Region Hovedstaden havde givet opgaven til et konsortium med arkitektfirmaet KHR i spidsen - blev politikerne på et møde i forretningsudvalget for første gang informeret om konkurrencesekretærens advarsler om urent trav. De fik ikke oplyst, at tre af hospitalets fire bygherrerådgivere tog afstand fra at udpege KHR som vinder.

"Sagen blev betragtet som en personalesag, og da hospitalsledelsen ikke fandt, at påstanden blev fulgt op af yderligere dokumentation, afsluttedes sagen med en erklæring fra projektdirektøren (Claes Brylle Hallqvist, red.) og byggechefen (Vagn Risby Mortensen, red.) om, at der ikke var foretaget forskelsbehandling af de bydende endsige kontakt uden for forhandlingsrummet," lyder det i et talepapir til mødet i forretningsudvalget.

Hospitalets advokat sendte den 16. november 2015 konkurrencesekretærens notat til Klagenævnet for Udbud, men klageren, C.F. Møller, fik først kendskab til det den 28. februar i år, da Jyllands-Posten omtalte det. C.F. Møller søgte og fik aktindsigt i notatet på hospitalet, og notatet indgår nu i klagesagen.

Bispebjerg brokkede sig over firma - og hyrede det til et milliardprojekt

Ballade om milliardbyggeri på Bispebjerg fortsætter

Milliardudbud af hospitalsbyggeri vækker kritik

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier