EjendomsWatch

Byggeprojekt i Hillerød møder modstand

Ny bydel i Hillerød kan true Frederiksborg Slots status som byens blikfang. Høringssvar er kritiske over for højde og fylde i nye etageboliger og kan tvinge projektet til at forkaste byggeprospekt.

Foto: PR-illustration

I Hillerød er der opstået knaster i forbindelse med planerne for den nye bydel, Frederiksbro. Hillerød Kommune skriver i en miljøvurdering, at byggeriet vil gå ud over Frederiksborg Slot som værdifuldt kulturmiljø, bl.a. fordi seks højhuse vil fremstå dominerende og tage fokus fra tårnene på slottet.

Forvaltningen i Hillerød Kommune er parat til at fjerne de øverste etager og har derfor forelagt byrådets tekniske udvalg tre modeller, hvor højhusene på forskellig vis skaleres ned af hensyn til Frederiksborg Slot.

45 ud af 48 høringssvar er kritiske over for byggeriet Frederiksbros højde og fylde. Projektdirektør Ulrik Bebe fra udvikleren på Frederiksbro, M. Goldschmidt Holding A/S, ser dog ikke nogen grund til, at høringssvarene skulle ændre på politikernes stillingtagen til sagen. Han har samtidig ingen kommentarer til, om projektet kan gennemføres med lavere højhuse og dermed en lavere byggeprocent.

"Jeg forventer, at politikerne gennemfører lokalplanen i den udstrækning, den er. Det er ikke forvaltningen, der beslutter den slags ting," siger Ulrik Bebe til sn.dk og henviser til, at kun en ud af byrådets 27 politikere stemte imod lokalplanforslaget, da det blev sendt til høring i efteråret.

Hillerød udvider med ny bydel

Forsiden lige nu

Egenrådig fond frasælger 221-årig ejendom i København

Erhvervsdrivende fond, der ikke efterlever god fondsledelse, sælger historisk ejendom i Fredericiagade i hjertet af København. Køber er en privat investor med bistand fra projektudbyderen Crescendo. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch de videre planer med ejendommen. Fondsformand er fåmælt. (Opdateret.)

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

It-teknologi har holdt sit indtog overalt, også i erhvervsejendomme, der nu bliver intelligente. Det vil fremover blive et konkurrenceparameter for virksomhedernes indtjening, lyder det. ISS er i fuld gang.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier