EjendomsWatch

Byggeprojekt i Hillerød møder modstand

Ny bydel i Hillerød kan true Frederiksborg Slots status som byens blikfang. Høringssvar er kritiske over for højde og fylde i nye etageboliger og kan tvinge projektet til at forkaste byggeprospekt.

Foto: PR-illustration

I Hillerød er der opstået knaster i forbindelse med planerne for den nye bydel, Frederiksbro. Hillerød Kommune skriver i en miljøvurdering, at byggeriet vil gå ud over Frederiksborg Slot som værdifuldt kulturmiljø, bl.a. fordi seks højhuse vil fremstå dominerende og tage fokus fra tårnene på slottet.

Forvaltningen i Hillerød Kommune er parat til at fjerne de øverste etager og har derfor forelagt byrådets tekniske udvalg tre modeller, hvor højhusene på forskellig vis skaleres ned af hensyn til Frederiksborg Slot.

45 ud af 48 høringssvar er kritiske over for byggeriet Frederiksbros højde og fylde. Projektdirektør Ulrik Bebe fra udvikleren på Frederiksbro, M. Goldschmidt Holding A/S, ser dog ikke nogen grund til, at høringssvarene skulle ændre på politikernes stillingtagen til sagen. Han har samtidig ingen kommentarer til, om projektet kan gennemføres med lavere højhuse og dermed en lavere byggeprocent.

"Jeg forventer, at politikerne gennemfører lokalplanen i den udstrækning, den er. Det er ikke forvaltningen, der beslutter den slags ting," siger Ulrik Bebe til sn.dk og henviser til, at kun en ud af byrådets 27 politikere stemte imod lokalplanforslaget, da det blev sendt til høring i efteråret.

Hillerød udvider med ny bydel

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier