EjendomsWatch

Hillerød udvider med ny bydel

Indbyggertallet i den nye bydel Frederiksbro vil svare til 10 pct. af de nuværende indbyggere i Hillerød By. Projektet rummer forskellige typer boliger.

Foto: PR-illustration

Den nye bvdel Frederiksbro kommer til at udvide Hillerød med 10 pct., når 1300 boliger bliver opført på Møllebrogrunden centralt i byen. Det skriver udvikleren på projektet, M. Goldschmidt Holding A/S, i en pressemeddelelse.

"Kommunen venter en vækst på 8700 indbyggere over de kommende år. Der vil derfor hurtigt blive brug for de i alt 1300 nye boliger. Der er gang i Hillerød, og Frederiksbro er en væsentlig del af kommunens fremtidsplan," siger projektdirektør i M. Goldschmidt Holding, Ulrik Bebe.

Første etape forventes klar til indflytning i slutningen af 2017. Det er 102 byhuse i tre etager. Dernæst opføres 851 lejligheder og 370 ungdoms- og seniorboliger. Home er mægler for boligerne og indleder salg og udlejning af de nye boliger, når de sidste detaljer er på plads. Frederiksbro har en samlet projektværdi på ca. 4 mia. kr.

Ifølge Homes beregninger vil Frederiksbro bidrage positivt med skatteindtægter til Hillerød Kommune på 130 millioner kroner og ejendomsskatter til kommunen på 17 millioner kroner årligt. De 3000 mennesker vil endvidere lægge et tre-cifret millionbeløb i byens butikker inden for alle kategorier. I runde tal vil de bidrage til 10 procent mere omsætning.

Grønne områder vil udgøre godt halvdelen af bydelens område. 31.000 kvm. af de i alt 94.000 kvadratmeter bliver bebygget.

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier