Hillerød udvider med ny bydel

Indbyggertallet i den nye bydel Frederiksbro vil svare til 10 pct. af de nuværende indbyggere i Hillerød By. Projektet rummer forskellige typer boliger.
Foto: PR-illustration
Foto: PR-illustration

Den nye bvdel Frederiksbro kommer til at udvide Hillerød med 10 pct., når 1300 boliger bliver opført på Møllebrogrunden centralt i byen. Det skriver udvikleren på projektet, M. Goldschmidt Holding A/S, i en pressemeddelelse.

"Kommunen venter en vækst på 8700 indbyggere over de kommende år. Der vil derfor hurtigt blive brug for de i alt 1300 nye boliger. Der er gang i Hillerød, og Frederiksbro er en væsentlig del af kommunens fremtidsplan," siger projektdirektør i M. Goldschmidt Holding, Ulrik Bebe.

Første etape forventes klar til indflytning i slutningen af 2017. Det er 102 byhuse i tre etager. Dernæst opføres 851 lejligheder og 370 ungdoms- og seniorboliger. Home er mægler for boligerne og indleder salg og udlejning af de nye boliger, når de sidste detaljer er på plads. Frederiksbro har en samlet projektværdi på ca. 4 mia. kr.

Ifølge Homes beregninger vil Frederiksbro bidrage positivt med skatteindtægter til Hillerød Kommune på 130 millioner kroner og ejendomsskatter til kommunen på 17 millioner kroner årligt. De 3000 mennesker vil endvidere lægge et tre-cifret millionbeløb i byens butikker inden for alle kategorier. I runde tal vil de bidrage til 10 procent mere omsætning.

Grønne områder vil udgøre godt halvdelen af bydelens område. 31.000 kvm. af de i alt 94.000 kvadratmeter bliver bebygget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også