EjendomsWatch

Revner i ejendom stopper byggeprojekt

Nabobygning og asfalt slår revner pga. byggeriet i Borggade i Aarhus. Nu har kommunen beordret arbejdet stoppet.

Borggade 10 i Aarhus slår revner både udvendigt og indvendigt. | Foto: Casper Holmenlund Christensen/Polfoto

Aarhus Kommune har givet påbud om, at byggeriet på den tidligere Maskinmestergrund i Borggade 8 skal stoppe øjeblikkeligt. Bygherren skal lave ny plan for mindre risikabelt byggeri, før der må arbejdes videre. Det skriver Århus Stiftstidende.

Bygningerne, der ligger klods op ad byggeriet, har fået revner i facaden. I forbindelse med, at man har boret ved gavlen, har ejendommen Borggade 10 sat sig ca. 7 mm. Det kan tydeligt ses med revner i ejendommen. Det er Aarhus Håndværkerforening, der ejer Borggade 10. De kalder skaderne på bygningen for "rigtig uheldige omstændigheder" og mere omfattende end set udefra.

"Jeg ved ikke, hvad der sker. Men da de skal fylde et andet hul, er det som om, at kældergulvet, i Borggade 10, rejser sig og så kommer der fire-fem m beton ind i kælderen. Det var heller ikke så heldigt," siger Poul-Henning Vietz, bestyrelsesmedlem i Håndværkerforeningen, til JP Aarhus.

Byggeriet har også forårsaget store revner i asfalten i Borggade. Revnerne betyder, at der kan trænge vand ned i alle de installationer, der ligger under Borggade. Udover at revnerne skal lukkes, skal NRE Denmark, der står for byggeriet, lave en ny plan for et mindre risikabelt byggeri, før der arbejdes videre. Det er NRE, der er hovedentreprenør på projektet, men Aarsleff, der har stået for funderingen. Lige nu foregår der en dialog mellem NRE’s og Aarsleff’s forsikringsselskaber om ansvarsplacering.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier