EjendomsWatch

Niras vil tredoble vækst

Ingeniørfirmaet lancerer en storstilet plan, der skal sikre tocifret vækst bl.a. gennem opkøb. Regnskabsåret 2015 viste vejen.

Carsten Toft Boesen, adm. direktør i Niras. | Foto: PR

Efter et godt 2015 skal væksten i ingeniørvirksomheden Niras tredobles de kommende år. Det skriver Berlingske Business. Hidtil har selskabet, der laver løsninger på alt fra miljøområdet til store byggeprojekter, ligget på en vækst mellem 5 og 10 pct., men nu skal der skrues op for at sikre selskabets fremtid.

De store planer om at få Allerød-virksomheden til at sprede sig endnu mere ud på verdenskortet skal lykkes gennem to tredjedele organisk vækst. Den sidste tredjedel skal sikres ved at opkøbe interessante selskaber. I virksomhedens pengetank ligger i omegnen af 150 mio. kr., der kan bruges til at opkøbe ingeniørforretninger de steder, hvor der skal satses.

"Vi er lykkedes med at vokse med omkring fem pct. Men nu skal vi skifte gear og komme i vækstmode, så vi kan tredoble væksten. Vi vil have tocifrede vækst­rater – 15 pct. vil være godt. Vi har i hvert fald noget krudt til at realisere vækstambitionerne. Spørgsmålet er så, om vi kan finde de rigtige opkøbsmulig­heder," siger Carsten Toft Boesen, adm. direktør i Niras, til Berlingske Business.

Regnskabet for 2015 viser omsætning på 1,3 milliarder kroner og et overskud efter skat på 36,2 millioner kroner. Niras har siden 2012 mere end tredoblet resultatet efter skat.

København renoverer offentlige ejendomme for trecifret millionbeløb

Byggevirksomheder mistænkes for konkurrencefusk

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier