EjendomsWatch

Styrtdyk i byggeriet: Spejder langt efter nye ordrer

Byggeriet er i krise, og sortsynet i branchen når nye højder, viser en ny undersøgelse fra SMV Danmark. Aktiviteten ventes af falde yderligere.

"Branchen har længe været præget af store udfordringer," lyder det fra konsulent i SMV Danmark. | Foto: Maria Trustrup Hansen

Nordsjællandske Lacour Byg må kigge langt efter nye ordrer fra private kunder. Sidste år modtog selskabet 5-10 henvendelser om ugen, det første halvår af 2022 har niveauet blot været på 2-4 om måneden.

Det skriver Børsen, som har interviewet indehaver af byggefirmaet Filip La Cour i anledning af en ny undersøgelse fra brancheorganisationen SMV Danmark.

Undersøgelsen viser, at stigende materialepriser, rentestigninger og nu energikrise har fået byggeaktiviteten til at falde markant, og 28 pct. af de 198 adspurgte bygge- og anlægsvirksomheder forventer et lavere resultat i år sammenlignet med sidste år.

”Det trækker op til stormvejr i byggeriet. Branchen har længe været præget af store udfordringer, og nu ser flere ud til at knække,” udtaler Lasse Lundqvist, konsulent i SMV Danmark.

Den daglige oversigt over konkurser, som EjendomsWatch løbende bringer, indeholder tirsdag tre byggevirksomheder.

Nrep skal udvikle fremtidens byer

Klimavenligt Sønderborg-byggeri når milepæl

Carlsberg Byens første almene boliger står klar på den anden side af nytår

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier