EjendomsWatch

Klimavenligt Sønderborg-byggeri når milepæl

Torsdag afholdes rejsegilde for Danfoss House, som ejerne bag kalder ”fremtidens bæredygtige byggeri.”

Illustration af Danfoss House som efter planen skal stå færdigt til næste år. | Foto: Danfoss

I dag, torsdag, er en vigtig milepæl nået for hvad Bitten & Mads Clausen Fond og industrikoncernen Danfoss har arbejdet på siden 2021. Der afholdes nemlig rejsegilde for ”fremtidens bæredygtige boligbyggeri,” som Danfoss kalder det i en pressemeddelelse.

Byggeriet med navnet Danfoss House ligger ved havnefronten i Sønderborg og indeholder 14 boliger, som efter planen skal stå færdige i 2023.

”Sønderborg er blevet kaldt hovedstaden for energieffektivitet, og det bliver Danfoss House et glimrende eksempel på. I dag fejrer vi, at bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen rejst på Danfoss House,” udtaler Lars Tveen, direktør i Bitten & Mads Clausen Fond.

Byggeriet er finansieret af netop den lokale erhvervsdrivende fond, der også kontrollerer Danfoss-koncernen.

Højeste rangering

Danfoss House skal huse ”unge talenter og globale specialister,” som det beskrives i meddelelsen, når de gæster Danfoss i Nordborg. Og planen med byggeriet har fra begyndelsen været at opnå den højeste bæredygtighedsrangering: DGNB Platin.

”Bygninger står for over en tredjedel af verdens energiforbrug, og det har aldrig været vigtigere at vise verden, hvordan man kan bygge omkostningseffektive og energieffektive boliger med den teknologi, vi allerede har,” lyder det fra Lars Tveen.

Udover platin-certificeringen går man også efter at opnå diamant-certificeringen, ”som er en udmærkelse, byggeriet kan opnå for høj arkitektonisk kvalitet,” fremgår det. Derfor har man allerede på nuværende tidspunkt haft besøg af tre eksterne arkitekter fra DGNB.

Bæredygtighedsambitionerne skal understøtte Sønderborg Kommunes klimaprojekt med navnet Project Zero, hvis formål er at reducere kommunens CO2-udledning til nul i 2029.

Danfoss House bliver et af de sidste brikker i den amerikanske arkitekt Frank Gehrys vision for Sønderborg Havn, fremgår det.

Industrikoncern rykker ind i 17.000 kvm tidligere Danfoss-fabrik i Kolding

ATP Ejendomme og FSB vil med 17.000 kvm projekt skabe det ideelle beboermiks


Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier