EjendomsWatch

Projektudvikler går solo med Hørsholm-projekt

Ecovillage skal alligevel ikke etablere bofællesskab i PH Park i Hørsholm. Partneren Svanen Gruppen går videre alene.

Som PH Park i Hørsholm kan komme til at se ud, når det igangværende byggeri står færdigt. | Foto: PR / Hørsholm Kommune

Det bliver Horsens-udvikleren Svanen Gruppen, der alene skal opføre det kommende bofællesskab i PH Park i Hørsholm, meddeler Hørsholm Kommune.

Dermed er udvikleren ikke længere partner med firmaet Ecovillage, der sidste år satte salget af boliger i PH Park på pause, men dengang afviste at være på vej ud af projektet.

"Svanen Gruppen og Ecovillage har konstateret, at der ikke er grundlag for et fælles projekt i PH Park, og Svanen Gruppen fortsætter derfor på egne ben og etablerer bofællesskabet med lidt større boliger end først forudsat," lyder det i meddelelsen, hvoraf det også fremgår, at udvikleren regner med byggestart i foråret 2022.

Borgmester i Hørsholm Kommune Morten Slotved (K) glæder sig over, at den "oprindelige høje ambition for bofællesskabet er bevaret i det reviderede skitseprojekt," og at kommunalbestyrelsen vil "opfatte det som positivt," hvis Ecovillages koncept for bofællesskaber bliver en realitet et andet sted i den nordsjællandske kommune.

"To nye bofælleskaber i Hørsholm vil være et plus for byen og for mangfoldigheden af boformer," udtaler han.

Brødrene Michael og Morten Brixhuus er anden generation i Brixhuus-koncernen, hvorunder Svanen Gruppen hører. Deres far, Ingemann Brixhuus, er dog stadig en del af virksomheden, selvom han ikke har nogen ejerandel i foretagendet længere.

"Vi har lavet et generationsskifte i de senere år. Det er en dyr branche at lave generationsskifte i, så vi har taget det løbende. Vi blev færdige i 2019," sagde Morten Brixhuus til EjendomsWatch i marts.

Jysk ejendomskoncern går tilbage efter generationsskifte: "Vi har ikke volumensyge" 

Pensionsselskab investerer trecifret millionbeløb i boligprojekt i Nordsjælland

Salg af 79 nye boliger i Hørsholm sat på pause efter klagesag

Projektudvikler køber 26.000 kvm i Nordsjælland: Vil udvikle ny bydel

Otte meter høj støjskærm får naboer til at sluge nordsjællandsk boligbyggeri

Dades vil investere en halv milliard i boliger ved Hørsholm Midtpunkt 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier