EjendomsWatch

Otte meter høj støjskærm får naboer til at sluge nordsjællandsk boligbyggeri

Der er nu bred opbakning til at gå videre med planerne om opførelse af et trecifret antal boliger mellem Helsingørmotorvejen og Bakkehusene i Hørsholm. Udsigten til at få etableret en støjafskærmning har gjort forskellen for områdets nuværende beboere.

Det er planen, at de kommende boliger skal opføres på arealerne mellem Helsingørmotorvejen og de eksisterende bebyggelse, herunder Bakkehusene øverst. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

En støjafskærmning ud mod Helsingørmotorvejen er den primære årsag til, at en række grundejerforeninger nu dropper deres modstand mod boligbyggeri ved Bakkehusene-kvarteret i nordsjællandske Hørsholm. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Boligprojektets såkaldte volumenstudier, der er udarbejdet af Arkitema Architects, beskriver en otte meter høj støjskærm, der skal nedbringe støjgenerne fra motorvejen, der i øjeblikket ligger over den vejledende grænseværdi.

"Kommunen har været ligeglad med støjen. Jeg vil gerne give køb på vores modstand, hvis det er et godt projekt," siger Erik Hylleberg, næstformand i Grundejerforeningen Bakkehusene, og borgmester Morten Slotved (K) erklærer sig parat til at "genoptage en lokalplan for området," hvis kommunalbestyrelsen er af samme holdning.

Planen fra det jyske ejendomsselskab Hvedehave Gårdes side er at opføre omkring 100 ejerboliger i op til to etager på det godt 64.000 kvm store område. En af selskabets ejere, investor og Rema 1000-direktør Stephan Sørensen, siger til mediet, at der "med lidt held" kan ligge en lokalplan klar i 2024, hvilket i givet fald skal inkludere en omklassificering af området fra land- til byzone.

Benspænd for nyt boligområde i Hørsholm er fjernet 

Ny bydel skal blive løftestang for udviklingen af Hørsholm

Boliger skal redde gamle butikscentre 

Nordsjællandsk borgmester slår et slag for almene boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier