EjendomsWatch

Pensionsselskab investerer trecifret millionbeløb i boligprojekt i Nordsjælland

Sampension køber sig ind i boligprojektet PH Park i Hørsholm. Byggeriet er på over 14.000 kvadratmeter og udviklet af Calum. Projektet har tidligere været ramt af forsinkelser.

Foto: PR-illustration / Calum

Sampension-fællesskabet har skudt et stort trecifret millionbeløb i et projekt på 133 nye lejeboliger i PH Park i Hørsholm. Det skriver pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

"Vi ser PH Park som et enestående byudviklingsprojekt i en attraktiv kommune tæt på København med en god underliggende demografi. Investeringen er et led i strategien om at udvikle Sampension-fællesskabets portefølje af direkte ejede ejendomme med fokus på såvel optimering af afkast som høj grad af bæredygtighed," udtaler Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur hos Sampension.

Boligerne opføres på den tidligere hospitalsgrund i Hørsholm, som kommunen sidste år vedtog at omdanne til et nyt boligområde. Arealet af de nye boliger, der er en blanding af lejligheder og rækkehuse, er godt 14.000 kvadratmeter. Dertil kommer en underjordisk parkeringskælder med 200 parkeringspladser.

Det er den nordjyske ejendomsudvikler Calum, der står bag projektet. Selskabet står for opførelsen af det nøglefærdige byggeri, der skal certificeres efter miljøstandarden DGNB Guld og forventes at stå klar til indflytning i sommeren 2022.

"Det er altid en fornøjelse at udvikle projekter af høj kvalitet på de bedste beliggenheder, og vi er glade og stolte over at have fået muligheden for at udvikle dette projekt i tæt samarbejde med Hørsholm Kommune," udtaler Jakob Axel Nielsen, der er direktør hos Calum.

"Samtidig er vi rigtig glade for, at det gode samarbejde med Sampension har ført til, at vi nu kan søsætte endnu et projekt sammen," fortsætter han.

PH Park-projektet består samlet set af fire byggearealer, hvoraf Calum har de tre. Projektet blev tidligere på året ramt af en "voldsom forsinkelse", da Planklagenævnet fordoblede sagsbehandlingstiden på en klage fra seks til tolv måneder.

I august fik det Ecovillage, der står bag det sidste byggefelt med 79 boliger, til at at sætte salget af boliger på pause på ubestemt tid.

Calum overtager boligbyggeri i Hørsholm fra lokal udvikler

Ny bydel skal blive løftestang for udviklingen af Hørsholm

Nyt boligområde i Nordsjælland får grønt lys

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier