EjendomsWatch

Politikere vil have staten til at betale for forsinket universitetsbyggeri

Det er ikke rimeligt, at Københavns Universitet skal betale for byggefejl, der er sket på statens vagt. Det mener flere partier på Christiansborg, der vil have regeringen til at afsætte penge.

Niels Bohr Bygningen skulle have kostet 1,6 mia. kr. Ifølge seneste skøn løber byggeprisen op i 4,3 mia. kr. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Venstre, SF og Dansk Folkeparti vil have regeringen til at give Københavns Universitet en økonomisk håndsrækning ifm. den voldsomt forsinkede og fordyrede Niels Bohr-bygning. Det skriver DR.

Budgetoverskridelserne betyder, at universitetet forventer at skulle betale en årlig husleje til staten på 200 mio. kr. i stedet for de planlagte 78 mio. kr. Det er ikke rimeligt, lyder det fra partierne, der påpeger, at ansvaret for fejlene ligger hos Bygningsstyrelsen.

"Vi kan ikke tillade os at tørre så stor en regning af på Københavns Universitet, når det er staten, der har forvaltet sit byggeansvar så forkert," siger Troels Lund Poulsen, finansordfører for Venstre, til DR.

Skandaleramt universitetsbyggeri forsinket igen igen

Bygherre på forsinket universitetsbyggeri afviser beskyldninger om personangreb

Niels Bohr-bygningen forsinkes yderligere

Universitet får hjælp til husleje for dyr Niels Bohr-bygning

Regning for forsinket milliardbyggeri af forskerflagskib fordobles 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier