EjendomsWatch

Skandaleramt universitetsbyggeri forsinket igen igen

Afleveringen af Niels Bohr Bygningen, der allerede er fem år forsinket, bliver udskudt med yderligere to måneder. Årsagen er, at omfanget af fejlbehæftede brandlukninger er større end først antaget, og det tager længere tid at udbedre end forventet.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Den mytologisk forsinkede opførelse af Niels Bohr Bygningen på Jagtvej i København bliver nu sat yderligere tilbage. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Bygningen, der skal danne ramme for laboratorierne i Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, bliver ikke færdiggjort den 31. oktober 2021, som det var forventningen i den seneste status fra Vejdirektoratet. I stedet forventer man nu at aflevere bygningen den 31. december.

"Det er yderst frustrerende, at vi skal bruge så mange kræfter – og så meget tid – i projektets afsluttende fase på at udbedre noget, der aldrig burde have været et problem," udtaler anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

"Men det er altså den virkelighed, vi står i, og det må vi håndtere. Jeg må dog sige, at det her nok er den værste sag med mangelfuld kvalitet i arbejdet, jeg har oplevet længe," fortsætter han.

Undersøgelse har vist, at op mod 10.000 brandlukninger og gennemføringer i etagedæk ikke lavet godt nok af de oprindelige entreprenører, og som derfor skal udbedres. Vejdirektoratet har tidligere vurderet, at der var tale om 7-8000 mangelfulde brandlukninger.

Desuden tager det længere tid at udbedre fejlene på brandlukningerne end forventet. Det er til trods for, at Vejdirektoratet siden sommerferien har fordoblet antallet af medarbejdere hos entreprenørerne, der udelukkende arbejder på dette.

"Det er i bund og grund kun brandlukningerne, vi slås med, og derfor har udbedringen af dem også vores absolutte hovedfokus. Alle andre færdiggørelsesarbejder skrider aktuelt planmæssigt frem, og vi glæder os til at overdrage et stort og moderne byggeri til Københavns Universitet," udtaler Erik Stoklund Larsen.

Niels Bohr Bygningen skulle oprindeligt have stået klar for fem år siden, og alt i alt løber budgetoverskridelserne op i 2,5 mia. kr.

Bygherre på forsinket universitetsbyggeri afviser beskyldninger om personangreb

Niels Bohr-bygningen forsinkes yderligere

Universitet får hjælp til husleje for dyr Niels Bohr-bygning

Regning for forsinket milliardbyggeri af forskerflagskib fordobles

Coronakrisen forsinker Niels Bohr Bygningen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier