Erhvervsmægler: Danske havne har stort investeringspotentiale mange årtier frem

Udviklingen af Danmarks mange havne vil i adskillige årtier endnu skabe gode investeringsmuligheder inden for boliger, kontor og detailhandel. Sådan lyder budskabet fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, der eksempelvis forudser attraktive leje- og salgspriser, da havneboliger "har fordele, som ikke findes andre steder i byerne."
Odense er en af de kommuner, der i disse år byudvikler i havneområdet med fuld eller delvis finansiering fra investorer. | Foto: Odense Kommune
Odense er en af de kommuner, der i disse år byudvikler i havneområdet med fuld eller delvis finansiering fra investorer. | Foto: Odense Kommune

Med mere end 75 større danske erhvervshavne og omkring 400 lystbådehavne er der fortsat et stort uforløst udviklings- og investeringspotentiale i landets havneområder. Det skriver mægleren EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Ifølge erhvervsmægleren er udviklingen i Danmarks havneområder med til at tegne det generelle billede, der ifølge Danmarks Statistik viser, at knap en fjerdedel af industriejendommenes erhvervsareal er forsvundet det seneste årti.

Udviklingen, der ifølge EDC Erhverv Poul Erik Bech kommer til at fortsætte i mange årtier og derfor åbner for nye investeringsmuligheder, fremstår tydeligt i landets fire største byer, men tendensen registreres også i provinsbyer som Horsens, Fredericia, Sønderborg, Holbæk, Køge og Vejle.

"Mange byer vælger strategien om at flytte erhvervshavnen ud af byen for at gøre plads til boliger og kulturelle oplevelser på den gamle havn. Det sker netop i erkendelsen af, at kombinationen af tung industri med moderne boligbebyggelse ofte ikke er hensigtsmæssig," skriver erhvervsmægleren, der mener, at balancen mellem bolig- og industrihavn er "nøglen til at skabe vækst til byen."

Visualisering af det kommende beboelsesområde ved Randers Havn. | Foto: Randers Kommune
Visualisering af det kommende beboelsesområde ved Randers Havn. | Foto: Randers Kommune

"Det har givet plads til mange attraktive nye kvadratmetre for både boliger, detailhandel og liberalt erhverv."

Fra EDC Erhverv Poul Erik Bechs side nævner man den filantropiske forening Realdania som en aktør på ejendomsmarkedet, der er med sikre sammenhæng mellem by og havn, mens udviklingen buldrer derudaf – en sammenhæng, der også kan komme en "lettere presset detailhandel" til gode.

"Den store efterspørgsel og centrale placering kombineret med udsigten til vandet gør, at boliger ved havnen har fordele, som ikke findes andre steder i byerne. Det betyder, at man som investor kan opnå attraktive leje- og salgspriser," fastslår erhvervsmægleren.

Randers Kommune ønsker medindflydelse og jagter investorer til ny havnebydel

Stort byrådsflertal i Odense støtter salg af sidste havneområder til nordjysk koncern

Havnesalg i Odense skal sikre sammenhæng i byudvikling – borgmester lover inddragelse

Klumme: Byudvikling af havnearealer har fået klarere retningslinjer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også