EjendomsWatch

Stort byrådsflertal i Odense støtter salg af sidste havneområder til nordjysk koncern

Med et markant flertal bag gik aftalen om et salg af de syv sidste områder på Odense Havn til entreprenør- og udviklingsselskabet A. Enggaard onsdag aften uhindret gennem byrådet i kommunen. Ifølge konservativt byrådsmedlem skal investoren sammen med borgerne nu rette op på, hvad han kalder "en gal mands værk."

De syv udviklingsgrunde, som Odense Kommune har besluttet at sælge til A. Enggaard. | Foto: Odense Kommune

Med undtagelse af Enhedslisten stemte byrådet i Odense onsdag aften ja til salget af syv udviklingsarealer på samlet 183.000 kvm til entreprenør- og udviklingsselskabet A. Enggaard, sådan som der i sidste måned var lagt op til med indgåelsen af en samarbejdsaftale. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Sælger af de sidste tilgængelige områder på inderhavnen er Odense Kommune og havneselskabet Lindø Port of Odense, og planen er, at kvarteret skal rumme boliger, erhverv, grønne områder, åbne pladser og kulturtilbud. A. Enggaard har tidligere luftet tanken om, at mindst 30 pct. af den kommende bydel skal være ejerboliger.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) erklærer sig "rigtig glad" for det brede flertal, der opstod, da tidligere ellers kritiske røster fra eksempelvis Det Konservative Folkeparti stillede sig bag aftalen.

"Lige nu ligner Odense Havn en gal mands værk, det skal der rettes op på, og det tror jeg på, at Enggaard kan sammen med en massiv inddragelse af borgerne," siger Søren Windell (K), der mener, at der er "en god ånd i selskabet," men som understreger vigtigheden af, at "det maritime miljø bevares" i udviklingen af byprojektet.

Det vides endnu ikke, hvornår byggeriet påbegyndes, men når det sker, bliver det med finansiering fra pensionsselskaber. I den forbindelse har PKA for nylig luftet sin interesse.

Havnesalg i Odense skal sikre sammenhæng i byudvikling – borgmester lover inddragelse

Entreprenør indgår aftale om køb af 185.000 kvm stort areal til nyt havnekvarter i Odense

Investor taler varmt om muligt milliardprojekt på Odense Havn 

Mere fra EjendomsWatch

Heimstaden efter milliardhandel: "Vi køber med et evighedsperspektiv"

Heimstaden, som netop har opkøbt svenske Akelius’ boligejendomme i Tyskland, Sverige og Danmark for ca. 68 mia. kr., har indgået handlen af flere grunde, siger investeringsdirektør Christian Fladeland – blandt andet for at vækste i København. En trussel om tvangssalg i Berlin tror han ikke på.

Aarhusiansk bygherre sælger kontortårne på 11 etager til pensionsselskab

Industriens Pension investerer i første etape af erhvervsbyggeriet Byporten i det vestlige Aarhus og køber kontortårne på over 14.000 kvm af det lokale selskab Dansk Erhvervsprojekt. Når det færdige projekt er afleveret, går man i gang med de resterende etaper i den nordlige del af området, fortæller direktør til EjendomsWatch. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier