EjendomsWatch

Havnesalg i Odense skal sikre sammenhæng i byudvikling – borgmester lover inddragelse

Salget af syv havnearealer til investoren A. Enggaard skal sikre Odense Kommune en sammenhængende byudvikling, fastslår borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der er overbevist om, at man har truffet den rette beslutning og garanterer, at lokale interesser vil blive inddraget i den kommende udviklingsplan for kvarteret i Odense Havn.

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) svarer nu igen på påstanden om, at kommunen giver for meget kontrol til én investor i forhold til den kommende udvikling af Odense Havn. | Foto: Morten Lau-Nielsen / Ritzau Scanpix

Når Odense Kommune sælger adskillige grunde i forbindelse med udviklingen af Odense Havn til en enkelt investor i form af entreprenør- og udviklingsselskabet A. Enggaard, skyldes det bl.a., at man vil undgå den usammenhængende byudvikling, som flere mindre frasalg kan medføre. Det fortæller borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til mediet Byrummonitor.

A. Enggaard indgik i sidste måned formelt en samarbejdsaftale med kommunen og havneselskabet Lindø Port of Odense omkring den kommende 185.000 kvm store bydel. Aftalen, der skal behandles af byrådet senere i dag, onsdag 3. marts, indebærer et fuldt eller delvist salg af de sidste syv arealer i inderhavnen til A. Enggaard, der efterfølgende er med til at udforme udviklingsplanen for området.

"Jeg har svært ved at forestille mig, at der i et ægteskab, der skal vare så mange år, ikke vil være nogle steder, hvor vi kommer til at lægge lidt arm, men sådan er det jo også med livet i almindelighed, som vi kender det mellem mand og kone, eller hvad man nu er til," siger Peter Rahbæk Juel.

Borgmesteren understreger, at kommunen vil inddrage bl.a. beboere, virksomheder og foreninger, før man sætter sig ned med A. Enggaard og laver den endelige udviklingsplan for det omfattende byprojekt.

Entreprenør indgår aftale om køb af 185.000 kvm stort areal til nyt havnekvarter i Odense

Investor taler varmt om muligt milliardprojekt på Odense Havn

Odense skærper jagten på internationale investorer 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier