EjendomsWatch

Sophie Hæstorp roser Lynetteholmen og lover mere borgerinddragelse

Den kunstige ø Lynetteholm skal udover at finansiere metrobyggeriet sikre københavnerne flere billige boliger og sørge for en bedre klimasikring. Sådan lyder det fra spidskandidat til posten som overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), der slår fast, at borgerne vil blive hørt omkring projektets videre udvikling.

Sophie Hæstorp går efter at blive Københavns næste overborgmester. | Foto: String/PR

Det omfattende såvel som omdiskuterede københavnske byudviklingsprojekt Lynetteholm i forlængelse af Nordhavn og Refshaleøen får fuld opbakning fra Sophie Hæstorp Andersen (S), der går efter at blive hovedstadens kommende overborgmester og dermed efterfølge partikollegaen Frank Jensen, der trak sig i oktober.

I et interview med mediet Byrummonitor fortæller den nuværende formand for Region Hovedstaden, at etableringen af den 2,8 mio. kvm store ø, der får plads til 35.000 beboere, men som er blevet kritiseret for manglende borgerinddragelse i beslutningsprocessen, bl.a. er helt nødvendig for finansieringen af metrobyggeriet.

Visualisering af den kommende københavnske bydel Lynetteholm. | Foto: PR-visualisering.
Visualisering af den kommende københavnske bydel Lynetteholm. | Foto: PR-visualisering.

"Når det kommer til Lynetteholm, tror jeg faktisk, det bliver et fantastisk projekt, fordi det både handler om, hvordan vi kan bygge flere billige boliger, uden at vi skal indsnævre en masse eksisterende byrum, og at vi kan lave et kæmpe grønt område og sikre bedre klimasikring af byen," siger Sophie Hæstorp Andersen og slår fast, at beslutningstagerne ikke er færdige med at inddrage borgerne i København omkring projektet.

Overborgmesterkandidaten tror desuden, at man inden for ti år vil kunne gennemføre et andet omdiskuteret byudviklingsprojekt, der inkluderer et farvel til indfaldsvejen Bispeengbuen, en nedgravning af den hektiske trafikåre og en fritlægning af Ladegårdsåen mellem Nørrebro og Frederiksberg.

Efter Frank Jensens afgang overtog Lars Weiss (S) posten uden at kandidere til en kommende periode i spidsen for hovedstaden.

Sophie Hæstorp Andersen vil være overborgmester i København

Byggeri af kunstig ø med ny bydel vil udlede 350.000 ton CO2

Budgetaftale giver bred opbakning til kunstig ø i København med plads til 35.000 beboere

Analyse: Frank Jensen efterlader sig en styrket hovedstad – afløseren bliver den store joker 

Mere fra EjendomsWatch

Vækstfondens direktør er ærgerlig over fokus i Bella Center-forløb

Vækstfonden har været under kritik i forløbet med redningsplanen af Bella Center på grund af sit bidrag til den nylige kapitalrejsning. "Jeg er overordnet set ærgerlig over det fokus, der har været," siger adm. direktør i statslige Vækstfonen, Rolf Kjærgaard, til EjendomsWatch.

"Nu forstår jeg hvor vigtig frihed er for mig og min trivsel"

SOMMERSERIE: På dagen, hvor Danmark møder Belgien ved EM i fodbold skyder Allan Kehlet Rieck fra den digitale ejendomsformidler Truemarketvalue årets sommerserie på EjendomsWatch i gang. Udover fodbold fylder også et stort projekt i Nordsjælland i hovedet på ham.

Klumme: Mange af Europas byer bliver mere og mere "Københavner"-iseret

På ryggen af coronakrisen er et skifte på vej i Europa, hvor man går væk fra en bil- og handelsorienteret byplanlægning og over til et mere fællesskabs- og sundhedscentreret tilgang, der understøtter en by, hvor man med fordel kan bevæge sig til fods, med cykler eller med offentlig transport, lydet det i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier