EjendomsWatch

Budgetaftale giver bred opbakning til kunstig ø i København med plads til 35.000 beboere

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation er enig om en budgetaftale, der sætter gang i miljøundersøgelser af metrolinjer og en sænketunnel. Over for EjendomsWatch betegner direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab aftalen som "en rigtig god nyhed."

Foto: PR / Københavns Kommune

Københavns Kommune er med sin budgetaftale for 2021, der faldt på plads onsdag, kommet et skridt nærmere etableringen af den kunstige ø Lynetteholm i forlængelse af Refshaleøen i Københavns Havn. Den skal være en ny bydel med plads til cirka 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser samtidig med, at den klimasikrer hovedstaden.

Partierne bag aftalen er således blevet enige om, at igangsætte miljøundersøgelser (VVM'er) af nye metrolinjer, M5 og M5 Vest, samt af Østlig Ringvej – der også kaldes havnetunnelen – som en sænketunnel langs kysten. Samtidig stilles der en garanti på 400 mio. kr. for at sikre finansieringen af et kystlandskab ud mod Øresund på størelse med Københavns største park, Valbyparken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier