EjendomsWatch

Byggeri af kunstig ø med ny bydel vil udlede 350.000 ton CO2

Rapport peger på støj på og trafikudfordringer samt moderat CO2-aftryk ved byggeri af ny bydel i København.

Foto: By & Havn

Lynetteholm, den kommende nye bydel i København, vil sætte sit præg på både trafik, sejlads og klima.

Det fremgår af en ny rapport om miljøkonsekvenserne ved byggeriet af Lynetteholm. Rapporten er nu sendt i høring.

I den står der, at der vil være et CO2-aftryk i størrelsesordenen 350.000 ton for ”projektets samlede klimapåvirkning for anlægs- og driftsfasen, som inkluderer både direkte og indirekte kilder relateret til transport og produktion af materialer”.

Derfor vurderes det, at påvirkningen af det globale klima som følge af den CO2-udledning er ”moderat”. Udledningen kommer blandt andet af den sejlads- og lastbiltrafik, der skal til for at bygge Lynetteholm.

Samtidig påpeges det i rapporten, at byggeriet vil påvirke trafikken i visse områder af København.

En lang række lastbiler skal køre 2,6 millioner ton jord fra Nordhavn til anlægsområdet om året, og det kræver, at 350 lastbiler kører frem og tilbage i døgnet.

Det vil ramme veje på Christianshavn og Amager. I rapporten hedder det dog, at på ”det overordnede vejnet et stykke væk fra Lynetteholm vil trafikbilledet være det samme som i dag”.

Desuden vil også sejlads blive påvirket af de både, der skal sejle jord ind, ligesom der vil være støjgener ved byggeriet for omkringliggende beboere i København.

Aftalen om at bygge en ny bydel kaldet Lynetteholm blev indgået under den tidligere VLAK-regering i samarbejde med Københavns Kommune. Dengang lød det, at øen skulle have plads til 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser. Prisen lød på 20 milliarder kroner.

Den tidligere overborgmester i København Frank Jensen (S) kaldte det for et historisk byggeprojekt.

Der er dog mange år, til Lynetteholm er helt færdig – det ventes først at ske i år 2070. Lynetteholm, der bliver en kunstig ø, skal ligge mellem Nordhavn og Refshaleøen.

Budgetaftale giver bred opbakning til kunstig ø i København med plads til 35.000 beboere

Københavnsk havnetunnel et skridt nærmere

Ny chef ser plan om ø til 35.000 beboere sætte fart på udviklingen af Refshaleøen

Overborgmester vil fortsætte byggeboom i København mindst 12 år endnu 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier