EjendomsWatch

Direktør vil forbinde Danmark og Sverige med ny Øresundsbro og mere metro

Det skal være langt mere attraktivt at pendle mellem Danmark og Sverige, end det er i dag, mener den nye direktør for det erhvervspolitiske samarbejde Greater Copenhagen. Han vil bygge en bro mere mellem Danmark og Sverige samt forbinde Malmö og København via en metrolinje.

Direktøren for det erhvervspolitiske samarbejde Greater Copenhagen Committee, Tue David Bak, vil forbinde de fire regioner mere, end de er i dag. Foto: Greater Copenhagen PR

På den ene side ligger Region Hovedstaden og Region Sjælland. På den anden side ligger Skåne og Halland.

Direktøren for det erhvervspolitiske samarbejde Greater Copenhagen Committee, Tue David Bak, vil forbinde de fire regioner mere, end de er i dag.

Det skal ske ved at anlægge en ekstra Øresundsbro mellem Helsingør og Helsingborg samt forbinde København og Malmø via en metrolinje, fortæller Tue David Bak i et interview med Politiken Byrum.

Forbindelserne skal gøre det mere attraktivt at pendle mellem Østdanmark og Sydsverige.

"Hvis man tager Novo Nordisk eller andre store virksomheder i life science-branchen, så skal de have adgang til arbejdskraft, og de kan altså ikke alle sammen bo i Bagsværd og Indre København. De vil være afhængige af, at folk kan pendle hurtigt, om det så er fra Ringsted eller Helsingborg. København vokser med 10.000 indbyggere om året, og der kommer flere bygherrer til i de her år," siger Tue David Bak.

Fru Øresund takker af: Tænk mere grænseoverskridende

Ny direktør i Greater Copenhagen skal sikre dybere samarbejde

Togchef frygter at København vil marginalisere Stockholm

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier