EjendomsWatch

Ny direktør i Greater Copenhagen skal sikre dybere samarbejde

Vækstsamarbejdet Greater Copenhagen har fundet ny adm. direktør. Han vil give ambitionerne et nøk op ad.

Tue David Bak kommer fra en stilling om direktør for et dansk innovationscenter i Tel Aviv. | Foto: Greater Copenhagen PR

Tue David Bak skal være ny adm. direktør for Greater Copenhagens sekretariat i København, skriver Greater Copenhagen i en pressemeddelelse.

"Tue David Bak tiltræder på et tidspunkt, hvor vi i Greater Copenhagen gør samarbejdet både bredere og dybere, og hvor vi skal skabe konkrete resultater ud fra vores planer og strategier. Jeg er sikker på, at Tue David Bak kan levere et solidt bidrag til den videre udvikling af vores samarbejde," siger Per Bennetsen, regionsdirektør, i meddelelsen.

De to har tidligere været med i etableringen af det svensk-danske samarbejde i 2016, før Tue David Bak rejse til Tel Aviv i Israel for at blive direktør i Innovation Centre Denmark.

Nu vender han retur til Danmark, og det glæder han sig til.

"Opgaven er fremover at styrke samarbejdet om grøn vækst og infrastruktur. Det fordrer, at vi giver ambitionen et nøk opad og viser verden vores løsninger og innovationskraften i et samlet Østdanmark og Sydsverige", siger Tue David Bak i meddelelsen.

Indtil Tue David Bak tiltræder 1. april, er det Peter Krogsgaard, der er konstitueret chef for det københavnske sekretariat. Han har overtaget fra Sara Røpke, som forlod stillingen i september 2019 for at blive kontorchef i KL.

I alt indgår de svenske regioner Halland og Skåne sammen med Region Hovedstaden og Sjælland foruden disses samtlige 85 kommuner i Greater Copenhagen-samarbejdet.

I 2020 er det Region Sjælland, der har formandskabet.

Togchef frygter at København vil marginalisere Stockholm

Rådgiver fremlægger vision for metro mellem København og Malmö

Frank Jensen skal være formand for Greater Copenhagen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier