EjendomsWatch

Nordsjællandsk kommune kræver millioner fra entreprenør for fejlbehæftet skole

Kommunen kræver et tocifret millionbeløb fra entreprenøren for blandt andet bulkende tagpap og MGO-plader, der suger fugt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vilhelmsro Skole i Fredensborg stod klar i 2013. Foto: PR / GVL Entreprise

Fredensborg Kommune tilbageholder 6,3 mio. kr. og kræver yderligere godt 20 mio. kr. af entreprenøren GVL Entreprise, der var hovedentreprenør på byggeriet af den nye Vilhelmsro Skole, der blev indviet for syv år siden, skriver Frederiksborg Amts Avis på SN.dk.

Kravene for skolen omfatter problemfyldte tekniske installationer, udearealer beplantet med dårlige træer, bulkende tagpap og MGO-plader, der suger fugt, men GVL Entreprise afviser størstedelen af kravene og mener, at de fleste fejl er udbedret, skriver avisen.

En aktindsigt, som Frederiksborg Amts Avis har fået, viser, at sagen kører som en voldgiftssag, hvor den endelige afgørelse vil vise, om der er tale om fejl og mangler til en værdi af op mod 32 mio. kr., som kommunen fastholder, eller om beløbet er mindre, som entreprenøren mener at kunne dokumentere.

"Der er nogle ting i sagen, som ikke påvirker skolen her og nu, fordi hverdagen fungerer. Men det afgørende er, hvordan skolen kommer til at holde på sigt — vi skal jo have en skole, der kan holde i mange, mange år, og det har kommunen betalt for," siger Mads toftegaard Madsen, direktør i Fredensborg Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Velhelmsro Skole ligger på Humlebækvej i Fredensborg blev bygget fra 2010-13 med en samlet anlægssum på 118 mio. kr., fremgår det af GVL Entreprises hjemmeside.

Skolen er 9200 kvm og blev opført med Fredensborg Kommune som bygherre, Rubow A/S som arkitekt, Lassen Landskab A/S som landskabsarkitekt og Oluf Jørgensen A/S som ingeniør.

Investorer vil bygge hotel på 17 etager i Nordsjælland

Alment boligselskab sagsøger kommune

Frederiksberg får nyt bykvarter til 332 mio. kr.

Finansministeren: Kommuner skal prioritere deres anlægsbudgetter bedre

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier