EjendomsWatch

Rigsrevisionen vil undersøge byggeprojekter for 50 mia. kr.

Rod i økonomien og forsinkelser af sygehusbyggerier i hovedstaden får Rigsrevisionen til at bebude en grundig undersøgelse af 16 kvalitetsfondsprojekter, skriver Berlingske.

Rigsrevisionen vil undersøge 16 kvalitetsfondsprojekter efter forsinkelser og rod i økonomien. | Foto: Colourbox

Der er rod i økonomien og risiko for forsinkelser på byggerierne på Rigshospitalet og Herlev Hospital , og det får nu Rigsrevisionen til at bebude en undersøgelse af 16 kvalitetsfondsprojekter.

Det skriver Berlingske.

Forundersøgelser af de to byggerier har vist problemer i budgetter og risiko for forsinkelser, hvilket nu får Rigsrevisionen til at se nærmere på de 16 såkaldte kvalitetsfondsprojekter. Over for Berlingske kalder sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) det “naturligt”, at Rigsrevisionen interesserer sig for arbejdet.

“Når vi investerer så massivt i en ny og moderne sygehusstruktur, som vi gør med kvalitetsfondsbyggerierne til samlet set 50 mia. kr., så skal der selvfølgelig være tjek på sagerne”, siger hun til avisen.

Det er blandt andet budgetterne for de københavnske prestigebyggerier, der er problemer med. Et betongulv på Herlev Hospital er under mistanke for ikke at have den rette bæreevne, hvilket kan betyde, at det skal lægges om. På Rigshospitalet er en voldgiftssag, som en entreprenør har anlagt, med til at presse økonomien.

Sundhedsministeriet sætter milliardprojekt under skærpet tilsyn

NCC vinder kontrakt på 140 mio. kr. på supersygehus 

Hospitaler skal renoveres for syv milliarder

Mere fra EjendomsWatch

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier