EjendomsWatch

Herlev Hospital forsinket for anden gang

Nye entreprenørfejl betyder, at Herlev Hospitals akuthus og kvinde/barn-afsnit nu bliver omkring ni måneder forsinket i forhold til den oprindelige tidsplan. Det er anden gang, at tidsplanen skrider.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen.

Projektledelsen på Herlev Hospital har igen måttet erkende, at tidsplanen på det milliardstore byggeri er skredet.
Ifølge den oprindelige tidsplan skulle akuthuset samt kvinde/barn-afsnittet stå færdigt i marts 2019. Siden er afleveringen blevet skubbet to gange. Først fra marts 2019 til maj 2019, og nu altså yderligere seks måneder til december 2019; ni måneder senere end den oprindelige tidsfrist.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Den første forsinkelse skyldtes hovedsageligt den spanske installationsentreprenør Inabensas arbejder, oplyser projektdirektør Connie Barfod, som forklarer, at den seneste forsinkelse skyldes fejl fra flere entreprenører – herunder blandt andre Inabensa.

"Det er stort set på alle entreprenørers arbejde, der er fundet fejl. Dem kan vi ikke leve med, og så vil vi hellere bruge længere tid, så vi er sikre på at stå med et ordentligt byggeri," siger hun.

Inabensa var også entreprenør på det prestigefyldte milliardbyggeri Niels Bohr-Bygningen på Københavns Universitet, men blev i februar 2017 fyret af Bygningsstyrelsen som følge af af store forsinkelser og væsentlige svigt i arbejdet.

Den spanske entreprenør, hvis forsinkelser på Herlev Hospital er løbende beskrevet i referater fra møder i den politiske følgegruppe, afviser over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at man skulle være skyld i de seneste forsinkelser.

Hospitaler skal renoveres for syv milliarder 

Bygningsstyrelsen kræver stor erstatning fra entreprenør 

Medie: Statsligt byggeri bliver en milliard dyrere end ventet

Aarsleff skal feje op efter fyret entreprenør

Staten fyrer entreprenør fra milliardbyggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier