EjendomsWatch

Studerende får mulighed for at flytte ind hos DSB

Værkstedsarealer på Vesterbro i København skal kunne huse 80-100 midlertidige studieboliger.

En midlertidig studiebolig, sådan som den kunne se ud hos Cphvillage. | Foto: PR

Statens togvirksomhed, DSB, udbyder nu et areal på 5500 kvm til udlejning til midlertidige studieboliger, oplyser DSB Ejendomme.

Arealet ligger i yderkanten af DSB's værkstedsarealer på Otto Busses Vej Vesterbro, hvor der forventet skal etableres 80 til 100 studieboliger med to værelser i hver. Hvordan boligerne skal se ud, inviteres der nu til bud på, fremgår det.

"Interesserede skal illustrere, hvordan ungdomsboligerne kan være med til at skabe et attraktivt miljø i området," skriver DSB Ejendomme.

Det er den nye planlov, der muliggør, at der i en periode på op til ti år kan etableres midlertidige boliger til studerende inden for den eksisterende lokalplan.

"Vi forventer, at de studerende sammen med en kommende midlertidig skole vil kunne skabe en god stemning i arealerne, hvor mange børn og studerende vil have deres daglige gang. DSB Ejendomme arbejder i øjeblikket på at få flere arealer i det område af Otto Busses Vej i spil med midlertidige udlejninger, og vi er allerede i dialog med et par stykker," siger Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme, i meddelelsen.

Fristen for interesserede er 15. september 2018.

Boligfond bygger 312 DTU-studieboliger for trecifret millionbeløb

Britisk investor skyder dansk offensiv i gang med køb af 228 studieboliger

Grønt lys til 72 flydende studieboliger i København

Brutalistisk godsterminal bliver til hip kontorejendom i New Yorker-stil 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier