EjendomsWatch

Bjarke Ingels-hotel tvinger almene boliger væk

Det nye konferencehotel på Aarhus Ø bliver så stort, at kommunens teknik- og miljøforvaltning foreslår at droppe 7000 kvm almene boliger ved Bassin 7, skriver JP Aarhus. I stedet skal de opføres et andet sted.

Aarhus' kommende hotel- og konferencecenter i Aarhus Ø er tegnet af Bjarke Ingels' Big. | Foto: Illustration/Big og Sleth.

Hvis byrådet i Aarhus beslutter at godkende lokalplanen for det Bjarke Ingels-tegnee hotel og konferencecenter på Aarhus Ø, kommer det til at gå ud over de almene boliger i samme område.

Byggefeltet til kongreshotellet har nemlig vist sig at være for småt til at give plads til både 2000 gæster og byliv i stueetagen, skriver JP Aarhus.

"Den øgede volumen på felt 4 (hvor konferencehotellet opføres, red.) har gjort, at det har vist sig meget vanskeligt at finde plads til de almene boliger," skriver Teknik og Miljø ifølge avisen i en indstilling, der lægger op til at inddrage en del af de tilstødende byggefelter, der bl.a. var tiltænkt almene boliger.

Det er 7000 kvm almene boliger, som Teknik og Miljø nu ønsker at flytte til et endnu ukendt sted langs Bernhardt Jensens Boulevard i området Indre Aarhus Ø.

Lokalplanen står umiddelbart til at blive vedtaget af byrådet, skriver JP Aarhus.

222 nyopførte boliger på Aarhus Ø solgt et år før indflytning

Colliers oplever rift om hoteller i Aarhus

Aarhus Byråd sluger ekstra millionregning for havnebad

Olav de Linde realiserer ni år gammel plan på Aarhus Ø

Aarhus vælger Bjarke Ingels til nyt hotel- og konferencecenter 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier