EjendomsWatch

Aarhus Byråd sluger ekstra millionregning for havnebad

Et flertal i Aarhus Byråd har accepteret en ekstraregning på 18 mio. kr. for havnebadet i Bassin 7. SF og Nye Borgerlige kunne ikke støtte ekstraregningen.

Analyser af vandkvaliteten i Aarhus Havn viser, at vandet er uegnet som badevand. Derfor skal der investeres 18 mio. kr. i vandrensning, før havnebadet kan åbnes.

Aarhus Ø får sit havnebad tegnet af Bjarke Ingels' tegnestue Big, men det bliver med en ekstraregning på godt 18 mio. kr., skriver JP Aarhus. Ekstraregningen accepterede et flertal i Aarhus Byråd onsdag, hvor forslaget om at finde de ekstra millioner blev behandlet.

Aarhus Kommune modtog i 2012 en donation på 40 mio. kr. fra Købmand Herman Sallings Fond til etablering af et havnebad på De Bynære Havnearealer i Bassin 7. Men analyser i efteråret 2016 viste, at vandkvaliteten i Aarhus Havn er uegnet som badevand, så for at sikre, at der kommer besøgende i havnebadet næste år, skal der blandt andet etableres en spunskonstruktion omkring havnebadet samt biologisk vandrensning af badevandet. Samlet betyder det en ekstraregning på 18,6 mio. kr. I den samlede økonomi for Aarhus Ø er der i forvejen afsat 5 mio. kr. til ekstra foranstaltninger ved havnebadet på Aarhus Ø.

Størstedelen af byrådet stemte for, mens SF og Nye Borgerlige ikke kunne støtte ekstraregningen. Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige hæftede sig ved, at de kommende driftsomkostninger til livreddere ved havnebadet også vil løbe op i 500.000 kr. om året.

"Vi har en skidt tendens i Aarhus Kommune til at tage imod gaver. Det er lige som at få en hundehvalp. Det er rigtig dejligt den dag, man får den, men ikke så spændende, når dyrlægeregningerne begynder at komme," sagde Lars Boje Mathiesen ifølge JP Aarhus.

Fond betaler Bjarke Ingels-havnebad på Aarhus Ø

Aarhus vælger Bjarke Ingels til nyt hotel- og konferencecenter

Boligforening har andel i 300 blandede boliger på Aarhus Ø

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier