EjendomsWatch

Aarhus Byråd sluger ekstra millionregning for havnebad

Et flertal i Aarhus Byråd har accepteret en ekstraregning på 18 mio. kr. for havnebadet i Bassin 7. SF og Nye Borgerlige kunne ikke støtte ekstraregningen.

Analyser af vandkvaliteten i Aarhus Havn viser, at vandet er uegnet som badevand. Derfor skal der investeres 18 mio. kr. i vandrensning, før havnebadet kan åbnes. | Foto: BIG - Bjarke Ingels Group

Aarhus Ø får sit havnebad tegnet af Bjarke Ingels' tegnestue Big, men det bliver med en ekstraregning på godt 18 mio. kr., skriver JP Aarhus. Ekstraregningen accepterede et flertal i Aarhus Byråd onsdag, hvor forslaget om at finde de ekstra millioner blev behandlet.

Aarhus Kommune modtog i 2012 en donation på 40 mio. kr. fra Købmand Herman Sallings Fond til etablering af et havnebad på De Bynære Havnearealer i Bassin 7. Men analyser i efteråret 2016 viste, at vandkvaliteten i Aarhus Havn er uegnet som badevand, så for at sikre, at der kommer besøgende i havnebadet næste år, skal der blandt andet etableres en spunskonstruktion omkring havnebadet samt biologisk vandrensning af badevandet. Samlet betyder det en ekstraregning på 18,6 mio. kr. I den samlede økonomi for Aarhus Ø er der i forvejen afsat 5 mio. kr. til ekstra foranstaltninger ved havnebadet på Aarhus Ø.

Størstedelen af byrådet stemte for, mens SF og Nye Borgerlige ikke kunne støtte ekstraregningen.  Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige hæftede sig ved, at de kommende driftsomkostninger til livreddere ved havnebadet også vil løbe op i 500.000 kr. om året.

"Vi har en skidt tendens i Aarhus Kommune til at tage imod gaver. Det er lige som at få en hundehvalp. Det er rigtig dejligt den dag, man får den, men ikke så spændende, når dyrlægeregningerne begynder at komme," sagde Lars Boje Mathiesen ifølge JP Aarhus.

Fond betaler Bjarke Ingels-havnebad på Aarhus Ø

Aarhus vælger Bjarke Ingels til nyt hotel- og konferencecenter

Boligforening har andel i 300 blandede boliger på Aarhus Ø

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier