Colliers oplever rift om hoteller i Aarhus

Erhvervsmægleren melder om interesse fra internationale hotelkæder, som vil etablere sig i landets næststørste by. 2018 ser ud til at runde 1 million hotelovernatninger i Aarhus, lyder vurderingen fra Visit Aarhus.
Aarhus' kommende hotel- og konferencecenter i Aarhus Ø er tegnet af Bjarke Ingels' Big. | Foto: Big og Sleth
Aarhus' kommende hotel- og konferencecenter i Aarhus Ø er tegnet af Bjarke Ingels' Big. | Foto: Big og Sleth

Det aarhusianske hotelmarked ser ud til at blive et af de næste delmarkeder, hvor den store efterspørgsel på danske ejendomsinvesteringer vil slå igennem. Det skriver Colliers i en pressemeddelelse.

Antallet af hotelovernatninger i Aarhus er fordoblet siden årtusindskiftet, og alt tyder på, at 2018 bliver året, hvor byen runder 1 million hotelovernatninger. De stigende tal giver interesse fra flere internationale hotelkæder, som Colliers ifølge eget udsagn er dialog med.

"Byturismen er i vækst, og Aarhus har rigtig meget at byde på i form af moderne museer, naturoplevelser og et levende bymiljø, så vi oplever en interesse og søgning mod midtbyen," siger Jan Nickelsen, erhvervsejendomsmægler og direktør hos Colliers i Aarhus, i meddelelsen og uddyber:

"Et hotelprojekt i Aarhus er en god investering, fordi byen er et vækstcentrum. Vi ser stigning i både belægning, Revpar (omsætning pr. værelse, red.) og kapacitet, hvilket indikerer, at markedet ikke er mættet."

Udover de udenlandske hotelkæder – som ifølge Colliers indtil videre ønsker at være anonyme – er erhvervsmægleren desuden i dialog med flere danske operatører, der afsøger mulighederne i Aarhus.

Visit Aarhus: Plads til flere hotelprojekter

I 2017 er Aarhus EU's kulturhovedstad, og det har øget interessen for at besøge byen, så antallet af overnatninger i alt — både hoteller, Airbnb og camping — ifølge Visit Aarhus overstiger 1 million i 2017. Ifølge Colliers er det sådan et antal overnatninger, der skal til, hvis de internationale hotelkæder skal rykke ind i Aarhus. Antallet af hotelovernatninger alene forventes at runde 1 million i 2018.

Ifølge Dansk Brancheanalyse er der lige nu projekteret med 935 flere værelser i Aarhus i perioden 2016 – 2021.  Det drejer sig om Wakeup-hotellet på Bruuns Bro, der åbnede maj 2017, Scandic på Aarhus Ø og Brøchner Hostel i Mølleparken. Der er plads til flere, vurderer Jan Nickelsen fra Colliers. Han bakkes op af Peer H. Kristensen, adm. direktør hos Visit Aarhus.

"Aarhus har et kæmpe potentiale som second city, men det er først nu, det for alvor forløses i kølvandet på den enorme mængde omtale, byen har fået i udenlandske medier. Byen har meget at byde på, både stærke kulturinstitutioner og en potent gastronomisk scene. Her er mange rigtig gode restauranter, nogle nu også med Michelinstjerner. Alt i alt en cocktail, der er med til at tiltrække både moderne cityturister og gastroturister," siger han i meddelelsen.

Derudover peger Peer H. Kristensen på udvidelserne af Aarhus lufthavn og medieomtale som medvirkende faktorer. Han vurderer, at der er plads til to-tre hoteller med forskellige profiler.

"Jamen vi mangler et high-end hotel i byen, og derudover ser jeg også et stort marked for de såkaldte butikshoteller som for eksempel CitizenM – sådanne koncepter ville passe perfekt ind i Aarhus, der trods sin lange historie i praksis er en ung by."

Gæsterne strømmer til danske hoteller

Ekspansiv københavnsk hotelkæde rykker ind i Aarhus

Aarhus vælger Bjarke Ingels til nyt hotel- og konferencecenter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også