EjendomsWatch

Olav de Linde realiserer ni år gammel plan på Aarhus Ø

Ejendomsinvestoren barberer toppen af planerne for projekt ved havnefronten med boliger og erhverv. Dermed kan han komme i gang med at udvikle grund, som blev købt i 2008 og siden har måttet ændre planer.

Ship-byggeriet får 204 ejerlejligheder til priser fra ca. 2 mio. kr. og op til ca. 15 mio. kr. | Foto: PR-illustration

Den Aarhus-baserede ejendomsinvestor og -udvikler Olav de Linde går nu i gang med at udvikle projektet Ship på Aarhus Ø på en grund, som han erhvervede i 2008. Det skriver JP Aarhus. Onsdag i sidste uge godkendte Aarhus Byråd lokalplanen for området, og dermed har bygherre Olav de Linde omsider fået grønt lys til at komme i gang med at bygge 204 ejerlejligheder og 3500 kvm erhvervslokaler.

Den første plan om at bygge i syv etager mødte stor modstand hos naboerne i Z-huset, der havde købt lejligheder i tiltro til, at Ship-byggeriet kun blev fem etager højt, som den tidligere lokalplan foreskrev. Sådan er det blevet, og over for JP Aarhus beskriver Olav de Linde hele processen som "spændende og udfordrende".

"Det er vel noget med, at når vi er de sidste, der bygger i et område, så er der flyttet mange ind, som har en holdning til det. Men det er jo den demokratiske proces, der er, og den indordner vi os under," siger Olav de Linde til JP Aarhus og bedyrer, at "beliggenheden fås ikke bedre på havnen".

Hans planer på Aarhus Ø går helt tilbage til 2008, da Byggeselskab Olav de Linde købte grunden for at opføre et erhvervsbyggeri. Det lykkedes imidlertid ikke at finde den rette lejer, og derfor gik byggeriet i stå. Det nye Ship-projekt skal står klar i 2020.

Grønt lys til 2500 nye boliger i Aarhus på vej

Sure naboer preller af på Aarhus-matador

Lokal ejendomsmatador misser central Aarhus-ejendom — tilbudspligt kom i vejen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier