EjendomsWatch

Fagforening bag boligprojekt til stort trecifret millionbeløb

Det Faglige Hus har planer om et nyt boligområde på et 32.000 kvm stort areal i Østerbyen i Esbjerg. Projektet ventes at løbe op i et stort trecifret millionbeløb og dermed komme på listen over Esbjergs største udviklingsprojekter.

Projektet skal efter planen bestå af 300 familie- og seniorboliger. | Foto: Illustration/Effekt og Arkitektfirmaet Rudolf Lolk.

Fagforeningen Det Faglige Hus har købt sammenlagt 19.000 kvm i Østerbyen i Esbjerg, hvor planen er, at der skal bygges et nyt boligområde til en samlet pris på 600-700 mio. kr.

Det skriver Jydskevestkysten.

Det Faglige Hus har allerede opkøbt Esbjerg Kommunes gamle jobcenter og en tidligere Aldi-forretning.

Fagforeningen forhandler desuden med tre villaejere og Rødgaards Import, der også ligger i området, og man håber at nå op på et samlet areal på 32.000 kvm.

"Kan vi ikke opnå aftaler med de tilstødende grundejere, kan vi realisere projektet i lidt mindre omfang, men vi håber selvfølgelig, at det bliver i fuldt omfang. I projektet fokuserer vi meget på et grønt miljø, fælles opholdsområder og smalle gader. Byggeriet skal opføres i respekt for husene i området, hvor der ikke er bygget i højden," siger Brian Elsted Hansen, adm. direktør for Det Faglige Hus, til avisen.

Han tilføjer, at der højst skal bygges i en til to etager og måske tre i et enkelt punkt.

Kan blive et af Esbjergs største projekter

Boligområdet skal hedde Generationernes By og kan, hvis projektet kan realiseres i fuldt omfang, blive et af de største byudviklingsprojekter i Esbjergs historie.

Planen er, at området skal indeholde 300 familie- og seniorboliger i karré-stil og tæt/lav-bebyggelse samt en børnehave og et stort sundhedshus med læger, fysioterapeuter, tandlæger og andre sundhedsydelser.

Fagforeningen har præsenteret projektet for økonomiudvalget i Esbjerg, og det kommunale planarbejde bliver sat i gang inden længe.

Brian Elsted Hansen oplyser, at foreningen ikke er blevet lovet noget, men håber på en positiv dialog med politikerne.

10,1 mio. kr. fra kommunen

Forleden fordelte økonomiudvalget den kommunale grundkapital på 30 mio. kr. for de kommende tre år til fem forskellige boligprojekter i Esbjerg. Her fik boligforeningen Ungdomsbo tildelt 10,1 mio. kr. til Darupvej etape 1, der dækker over 50 boliger til godt 100 mio. kr. i Generationernes By.

Ungdomsbo forventes at bygge 150 boliger fordelt på tre etaper, og Det Faglige Hus står i første omgang for resten, oplyser Brian Elsted Hansen.

Han tilføjer, at det ikke er meningen, at Det Faglige Hus skal ende med at være ejer af boligerne.

Foruden Ungdomsbo er også Arbejdernes Boligforening (AB) med i projektet, og arkitektfirmaerne Effekt og Arkitektfirmaet Rudolf Lokl har sat stregen til projektet.

Generationernes By er ikke det første støre byudviklingsprojekt i Esbjerg, som Det Faglige Hus er involveret i, skriver Jydskevestkysten.

Fagforeningen er også med i boligprojektet Teglværkskvarteret på grunden ved Gammelby Ringvej, som har en anslået pris på 4-500 mio. kr.

Pensionskassers sats på provinsboliger runder 600 mio. kr.

Boligforening runder investeringer for 200 mio. kr. i Esbjerg-projekt 

46 ungdomsboliger opføres i Esbjerg - og mere kan være på vej 

Fagforening bygger Esbjergs største kontorbyggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier