Pensionskassers sats på provinsboliger runder 600 mio. kr.

PFA, Industriens Pension og Thylander Gruppen har fået de første ejendomme i hus til deres fælles satsning på provinsbyer i vækst.
Domkirkebyen Viborg er blandt de byer, som Danske Boligejendommme, har kastet penge efter. | Foto: Ritzau Scanpix/Carsten Andreasen
Domkirkebyen Viborg er blandt de byer, som Danske Boligejendommme, har kastet penge efter. | Foto: Ritzau Scanpix/Carsten Andreasen

Forventningerne fejlede ikke noget, da de to pensionsselskaber PFA og Industriens Pension sammen med kapitalforvalteren Thylander Gruppen sidste år skød en fælles offensiv rettet mod boligejendomme i provinsen i gang.

Målet var at investere en mia. kr. tilsammen frem mod 2019, men som PFA's ejendomsdirektør Michael Bruhn tidligere har sagt til EjendomsWatch er det gået langsommere end forventet at komme i gang.

Nu er der imidlertid kommet skub i sagerne: Gennem samlede investeringer for over 600 mio. kr. det seneste år har parternes fælles selskab Danske Boligejendomme foreløbig nået en portefølje på 18 ejendomme i byer som Fredericia, Esbjerg, Viborg og Holstebro.

"Vi ser et betydeligt potentiale i boliginvesteringer i en lang række danske vækstbyer, der oplever stigende befolkning og pæn økonomisk vækst. Det er gået rigtig godt med at finde egnede boligejendomme, og fonden kigger nu på ejendomme i en række byer i hele landet," siger Peter Frische, ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension, i en pressemeddelelse.

De 18 ejendomme rummer i alt 509 boliglejemål, fremgår det.

"Det er langsigtede investeringer i vækstbyer, hvor der opnås et højt driftsafkast. Vi er rigtig glade for samarbejdet med PFA og Industriens Pension. Det er professionelle ejendomsaktører, som bidrager med faglig sparring om investeringer samt drift og udvikling af ejendommene," siger Carsten Viggo Bæk, partner i Thylander Gruppen, i meddelelsen.

PFA investerer 126 mio. kr. i boliger og erhverv i Horsens

Pensionskasser: Provinsbyer i vækst slår København og Aarhus på afkast 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også