Brancheorganisationer vil stoppe lukning af Kolding Erhvervshavn

Seks brancheorganisationer har kontaktet tre ministre, som de opfordrer til at undersøge lovligheden af beslutningen om at lukke Kolding Erhvervshavn. De mener, beslutningen om at lukke havnen bør tages på nationalt frem for kommunalt niveau.
Brancheorganisationer opfordrer ministre til at undersøge lovligheden af beslutningen om at lukke Kolding Erhvervshavn. | Foto: Kolding Kommune.
Brancheorganisationer opfordrer ministre til at undersøge lovligheden af beslutningen om at lukke Kolding Erhvervshavn. | Foto: Kolding Kommune.

Seks brancheorganisationer opfordrer ministre til at undersøge lovligheden om beslutningen af at lukke Kolding Erhvervshavn og opføre boliger og rekreative områder i løbet af de næste 25 år.

Det skriver Jydskevestkysten Vejen.

Det er direktørerne for DI Transport, Landbrug og Fødevarer, Danske Maritime, Danmarks Skibsmæglerforening, Danske Speditører og Danske Havnevirksomheder, der i et brev har henvendt sig til erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) og transport-, bygnings-, og boligminister Ole Birk Olesen (LA), fremgår det.

Organisationerne opfordrer ministrene til at undersøge, om beslutningen er lovlig.

"Kolding Havn er en vigtig erhervshavn, som udgør et knudepunkt i dansk infrastruktur, og som har en betydning, der rækker langt ud over Kolding Kommune. Alligevel mener byrådet i Kolding at have retten til at lade de eksisterende lejekontrakter udløbe og derefter byomdanne denne vigtige infrastruktur. Det er uholdbart, at forsyningen af Danmark på denne måde bliver forringet og fordyret," skriver parterne ifølge avisen i brevet.

Organisationerne mener, at havnearealers anvendelse og havnenes fortsatte eksistens bør være en national beslutning og ikke en beslutning, der kan tages på kommunalt niveau.

Borgmester: "Selvfølgelig er vores beslutning lovlig"

Jørn Pedersen (V), borgmester i Kolding, modtog brevet fra de seks organisationer godt to timer før byrådets beslutning om at lukke erhvervshavnen, fremgår det.

Han forklarer, at Kolding Kommune har rådført sig med Kommunernes Landsforening for at sikre, at de overholder loven.

"Og selvfølgelig er vores beslutning lovlig. Det ligger jo implicit i, at Kolding er en kommunal selvstyrehavn, at vi kan træffe beslutninger om den," siger han til Jydskevestkysten Vejen.

Aftalen om Kolding Havns udvikling er indgået i en aftale mellem byrådets seks partier Socialdemokratiet (S), Radikale Venstre (R), Socialistisk Folkeparti (SF), Dansk Folkeparti (DF), Venstre (V) og Enhedslisten (EL).

Aftalen indebærer, at erhvervshavnen nedlægges i løbet af de kommende 25 år, i takt med at virksomhedernes lejekontrakter udløber eller opsiges.

Beslutningen om at lukke Kolding Erhvervshavn vedrører 17 virksomheder med omkring 200 ansatte i alt.

Koldings erhvervshavn skal forvandles til boliger

Nykredit og Andersen Partners flytter ind i flerbrugerhus i Kolding

Familievirksomhed klar med boligbyggeri til trecifret millionbeløb i Kolding

Erhvervsfolk parat med storstilet kanalbyprojekt med 800-900 boliger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også