Koldings erhvervshavn skal forvandles til boliger

Et enigt byråd i Kolding Kommune har besluttet at afvikle erhvervshavnen. I stedet skal boliger binde havnen sammen med bymidten.
Den politiske aftale om at afvikle erhvervshavnen i Kolding betyder, at der nu skal laves en detaljeret fremtidsplan for havneområdet. | Foto: PR.
Den politiske aftale om at afvikle erhvervshavnen i Kolding betyder, at der nu skal laves en detaljeret fremtidsplan for havneområdet. | Foto: PR.

Erhvervshavnen i Kolding skal udvikles med boliger og nye rekreative områder. Det skal ske over de næste 25 år i takt med, at virksomhedernes lejeaftaler på havnen udløber, oplyser Kolding Kommune.

Aftalen om at afvikle den 175 år gamle erhvervshavn i den sydøstjyske by er indgået mellem alle seks partier i Kolding Byråd og betyder, at de virksomheder, der bor til leje på havnen, så småt skal til at se sig om efter nye hjem.

"Det ligger partierne på sinde at binde havn, fjord og natur sammen med bymidten i en udvikling, der både tilgodeser, at Kolding Havn kan drive virksomhed i en overgangsperiode på op til 25 år, og at der kan etableres byudvikling og natur," skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Boliger i den inderste del af havnen skal binde havnen sammen med bymidten, mens et rekreativt område skal skabe sammenhæng med Marina City, der er en ny havnebydel med 400 boliger, som kommer til at skyde op på den nuværende lystbådehavn.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), er ifølge Jydskevestkysten sikker på, at forvandlingen af erhvervshavnen til byområde vil give byen et helt andet omdømme.

"Det er også med en stor portion vemod, at en stor portion virksomheder nu må finde et andet sted at være. Men det er nødvendigt, og det er vores pligt at kigge fremad. Og der er bare ingen mulighed for at lave en kombinationsløsning, som giver plads til både erhvervshavn og boliger. Det kan ikke lade sig gøre med støjkrav og andre miljøkrav," siger han til lokalmediet.

Erhvervsfolk parat med storstilet kanalbyprojekt med 800-900 boliger 

Havneby med 400 boliger på vej til Kolding 

Familievirksomhed klar med boligbyggeri til trecifret millionbeløb i Kolding 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også