EjendomsWatch

Erhvervsfolk parat med storstilet kanalbyprojekt med 800-900 boliger

En gruppe af lokale erhvervspersoner er klar på at betale 680 mio. kr. for byggerettigheder på samlet 155.000 kvm. Inspireret af Sluseholmen i København vil de opføre en havneby i Kolding.

Illustration lavet af Tegnesturen Mejeriet, som viser planerne for en ny kanalby i Koldings inderhavn. | Foto: Tegnestuen Mejeriet

En gruppe lokale erhvervsfolk er klar med et grandiost byudviklingsprojekt i Kolding kaldet Havnebyen, skriver Jyskevestkysten.

Ide-mændene er gået til politikerne i Kolding Kommune med et forslag om at forvandle byens inderhavn til en kanalby med 800-900 boliger.

Det fortæller direktør og projektudvikler Carsten Stender fra Stender Projektudvikling, som er med i investorgruppen, til lokalavisen. Han håber, at politikerne er åbne for det innovative og dyre projekt, som man allerede har investorer på plads til at finansiere.

"Vi tager kun 155.000 kvm til havnebyen, så ud af et samlet areal på 600.000 kvm tager vi kun en lille del. Der er stadig 450.000 kvm til erhvervshavnen. Og vi vurderer, at der er byggerettigheder for 680 millioner kr., som kan gå direkte i kommunekassen. Det er en win-win-situation for Kolding Kommune," udtaler Carsten Stender til Jyskevestkysten. Han vil ikke løfte sløret endnu for, hvem investorkredsen består af.

Projektet er blandt andet inspireret af kanalbyen Sluseholmen i København, og planerne skal nu sendes videre til offentlig debat.

Den jyske by Fredericia er også i fuld sving med at opføre en kanalby. Byens nye bydel skal rumme op mod 2800 nye arbejdspladser og omkring 1200 boliger og bliver opført i samarbejde med Realdania. Projektet blev påbegyndt i 2008 og forventes færdig i 2034.

Fredericias kanalby har næste etape klar

Kolding-investor vil skyde gang i ny bydel med 100 boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier