EjendomsWatch

Aarsleff skal feje op efter fyret entreprenør

Efter statens fyring af den spanske entreprenør Inabensa tager Aarsleff og Bravida over, meddeler Bygningsstyrelsen.

Foto: PR

Der ligger nu en plan klar for at færdiggøre teknikentreprisen på Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet, meddeler Bygningsstyrelsen.

Styrelsen har besluttet at færdiggøre teknikentreprisen ved direkte forhandling med to eksisterende entreprenører på projektet, nemlig Aarsleff og Bravida.

"Begge firmaer har vist stor vilje til at få kabalen til at gå op og til at tage de eksisterende underentreprenører ind under deres arbejde. Efter ophævelsen af kontrakten med Inabensa indkaldte vi straks de af Inabensas underentreprenører, som vi havde erfaret udførte deres arbejder på en fornuftig måde og i en ordentlig kvalitet. Vi har bevidst valgt eksisterende entreprenører, som ikke har været involveret i kvalitetssvigt på det udførte arbejde," udtaler projektchef Jørn-Orla Bornhardt i meddelelsen.

Bygningsstyrelsen så sig i februar 2017 nødsaget til at ophæve kontrakten med den spanske teknikentreprenør Inabensa på grund af store forsinkelser og ikke mindst omfattende svigt i kvaliteten af det udførte arbejde.

De økonomiske konsekvenser af kontraktophævelsen med Inabensa er endnu ikke endeligt afklaret. Men staten melder klart ud:

"Ethvert økonomisk tab, som Bygningsstyrelsen vil blive påført på baggrund af manglende leverancer samt kvalitetssvigt, ophævelsen af kontrakten med Inabensa og de afledte omkostninger vil blive rettet mod Inabensa," hedder det.

Staten fyrer entreprenør fra milliardbyggeri

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier