EjendomsWatch

Økonomisk opsving giver rekordlavt antal tomme industriejendomme

Mangel på industrilokaler sender huslejer i vejret, viser nye tal. Efterhånden er der kun få ledige lager- og produktionslokaler tilbage i flere dele af landet. Dansk Industri efterlyser nybyggeri.

Foto: Ritzau Scanpix/Jesper Stormly Hansen

Danske industrivirksomheder nyder godt af højkonjunkturen i øjeblikket. Aktiviteten er så høj, at der ikke har været færre ledige lagerlokaler og produktionshaller i otte år. Tomgangen er på landsplan er nede omkring 2,5 pct., og det kan ses på lejeniveauerne, skriver udlejningsportalen Ejendomstorvet.dk i en pressemeddelelse.

"I flere landsdele har opsvinget sænket udbuddet af ledige industrilokaler og ejendomme kraftigt det sidste par år. Det afspejler sig også i stigende leje – på landsplan er lejeniveauet det seneste år steget med 4 pct. eller mere end dobbelt så meget som inflationen. I områder som Nordjylland, Sydjylland og Østsjælland ligger lejeniveauet 7-9 pct. højere, mens Københavns omegn topper med 17 pct.," siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk, i meddelelsen.

På femårsbasis er lejen på landsplan steget knap 8 pct. Her ligger landsdelene Sydjylland, Østsjælland samt Vest- og Sydsjælland højest med stigninger på 15-20 pct., mens Københavns omegn også her topper med et lejeniveau 28 pct. højere end for fem år siden.

Det får interesseorganisationen Dansk Industri til at efterlyse nybyggeri. Ifølge Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri, producerer danske industrivirksomheder nu mere end før finanskrisen, og siden 2013 har industrien ansat næsten 15.000 nye medarbejdere.

"Mange virksomheder leder forgæves efter flere nye medarbejdere, og det bliver også sværere at finde nye, egnede produktionslokaler og lagre. Der kan blive brug for nybyggeri flere steder: Dels er der kun få velbeliggende ledige lokaler tilbage, dels lever en del produktions- og lagerfaciliteter ikke op til dagens krav, f. eks. med plads til robotter og adgang til god infrastruktur," siger Allan Sørensen i meddelelsen.

It-rigmand køber konkursramt vindmøllefabrik

Colliers formidler salg af industriejendom i en fart

Industriens optimisme når højeste niveau i tre år

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier