EjendomsWatch

Ejendomsportal formidler erhvervslejemål for et tocifret milliardbeløb

Erhvervsmæglerbasen Ejendomstorvet.dk formidlede sidste år handler og lejeaftaler til en værdi af godt 11 mia. kr. Senest har portalen tiltrukket flere store ejendomsselskaber.

Mikkel Søby, formand for Ejendomstorvet.dk | Foto: Presse

Landets største lejeportal af erhvervslokaler, Ejendomstorvet.dk, formidlede sidste år lokaler for over 11 mia. kr., og senest er portalen blevet udbygget med lokaler fra bl.a. Barfoed Group og Nordea Ejendomme, fremgår det af en pressemeddelelse. Ifølge Ejendomstorvet.dk's formand, Mikkel Søby, vil formidlingen blive endnu større i 2017.

"Med over 10.000 udbudte lejemål og ejendomme til salg tilbyder Ejendomstorvet.dk brugerne det største udvalg af erhvervslokaler i landet. Her bliver annonceret alt fra pizzeriaer til store porteføljer af ejendomme," siger Mikkel Søby, der også er indehaver af to Home Erhverv-afdelinger i Helsingør og Hillerød, i meddelelsen.

Portalen formidlede i 2016 salg af erhvervsejendomme for 11,3 mia. kr. og lejeaftaler for 746 mio. kr., opgjort som 12 måneders leje, fremgår det.

Flere store ejendomsselskaber er med

Interessen for portalen er siden vokset og tæller nu foruden Barfoed Group og Nordea Ejendomme også erhvervslejemål fra Escot Erhvervsejendomme, Jeudan, Regus, Keystone Investment Management. I forvejen får portalen oplysninger om ledige lejemål og ejendomme til salg fra samtlige pensionsselskaber og fra flere administratorer, herunder de to største, Deas og Newsec Datea. 

Ejendomstorvet.dk, der ejet af ejendomsmæglerne, skal ifølge Mikkel Søby ikke tjene på penge på portalen, men på transaktionerne.

"Det er ikke vigtigt for os, hvad det koster at ligge på databasen, men derimod, at vi har et stort udbud og sikrer brugerne – virksomheder, iværksættere og investorer – en god og varieret oplevelse. Tallene for udlejninger og salg via portalen viser, at der er afsætning af emnerne og derved god forretning både for ejendomsmægleren og ejendomsejeren,” siger han.

CBRE: Stærkt marked for udlejning er på vej yderligere op 

Ejendomstorvet udpeger ny bestyrelsesformand 

Sadolin & Albæk: 2017 bliver rekordår for investeringsejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier