It-rigmand køber konkursramt vindmøllefabrik

En af Sønderjyllands store industriejendomme er blevet solgt til københavnsk investor med rødder i landsdelen. Den tidligere vindmøllefabrik er efter en konkurs næsten færdigombygget til lager- og logistikcenter og har en kortsigtet lejer på plads.
Foto: Nybolig Erhverv/PR
Foto: Nybolig Erhverv/PR

Ejendomsinvestoren Frank Mortensen, der har tjent sin formue i it-branchen, har købt industriejendommen Lysbjergvej 8 i Hammelev, der ligger ved motorvejen tæt på Haderslev, skriver Jydskevestkysten. Med et grundareal på 200.000 kvm er ejendommen en af de større erhvervsejendomme i Sønderjylland og var i mange år lejet af LM Windpower til produktion af vindmøllevinger, men produktionen blev indstillet for mere end fem år siden.

Selskabet, hvori ejendommen lå, blev erklæret konkurs tidligere på året, hvorfor der var behov for at finde en nye ejer til selskabets bygninger. Nu er ejendommen næsten færdigombygget til lager-og logistikcenter for speditionsfirmaet Prime Cargo, der har indgået en treårig lejeaftale på stort set hele ejendommen, fortæller René Damkjær, erhvervsmægler og indehaver af Nybolig Erhverv i Haderslev og Aabenraa, der har stået for salget.

"Med en ejendom af de størrelse var vi forberedt på at finde køberen blandt institutionelle fonde eller erhvervsinvestorer i f. eks. Århus eller København. Det blev dog en privat investorgruppe, som nu har erhvervet ejendommen, men selvom køber er fra Sjælland, er han godt bekendt med Sønderjylland fra andre investeringer i området," siger René Damkjær til Jydskevestkysten.

Frank Mortensen, den nye ejer af Lysbjergvej 8, er født og opvokset i Rødekro nær Haderslev og var frem til 2005 adm. direktør for den store it-virksomhed Atea. Derpå etablerede han sin egen softwarevirksomhed A Gain, som han i 2012 solgte til norske Crayon. Frank Mortensen ejer en mindre portefølje af ejendomme i primært Haderslev og Jyllinge nord for Roskilde.

International investor køber dansk industriportefølje for 440 mio. kr.

CBRE ser øget interesse for danske logistikejendomme

Blackstone køber portefølje med 25 danske ejendomme

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende