EjendomsWatch

It-rigmand køber konkursramt vindmøllefabrik

En af Sønderjyllands store industriejendomme er blevet solgt til københavnsk investor med rødder i landsdelen. Den tidligere vindmøllefabrik er efter en konkurs næsten færdigombygget til lager- og logistikcenter og har en kortsigtet lejer på plads.

Foto: Nybolig Erhverv/PR

Ejendomsinvestoren Frank Mortensen, der har tjent sin formue i it-branchen, har købt industriejendommen Lysbjergvej 8 i Hammelev, der ligger ved motorvejen tæt på Haderslev, skriver Jydskevestkysten. Med et grundareal på 200.000 kvm er ejendommen en af de større erhvervsejendomme i Sønderjylland og var i mange år lejet af LM Windpower til produktion af vindmøllevinger, men produktionen blev indstillet for mere end fem år siden.

Selskabet, hvori ejendommen lå, blev erklæret konkurs tidligere på året, hvorfor der var behov for at finde en nye ejer til selskabets bygninger. Nu er ejendommen næsten færdigombygget til lager-og logistikcenter for speditionsfirmaet Prime Cargo, der har indgået en treårig lejeaftale på stort set hele ejendommen, fortæller René Damkjær, erhvervsmægler og indehaver af Nybolig Erhverv i Haderslev og Aabenraa, der har stået for salget.

"Med en ejendom af de størrelse var vi forberedt på at finde køberen blandt institutionelle fonde eller erhvervsinvestorer i f. eks. Århus eller København. Det blev dog en privat investorgruppe, som nu har erhvervet ejendommen, men selvom køber er fra Sjælland, er han godt bekendt med Sønderjylland fra andre investeringer i området," siger René Damkjær til Jydskevestkysten.

Frank Mortensen, den nye ejer af Lysbjergvej 8, er født og opvokset i Rødekro nær Haderslev og var frem til 2005 adm. direktør for den store it-virksomhed Atea. Derpå etablerede han sin egen softwarevirksomhed A Gain, som han i 2012 solgte til norske Crayon. Frank Mortensen ejer en mindre portefølje af ejendomme i primært Haderslev og Jyllinge nord for Roskilde.

International investor køber dansk industriportefølje for 440 mio. kr.

CBRE ser øget interesse for danske logistikejendomme

Blackstone køber portefølje med 25 danske ejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier