Flere industriejendomme står tomme på Sjælland

Udviklingen er stik modsat end i resten af landet, viser ny opgørelse. De utidssvarende fabrikker kan ikke rives ned af kommunerne, hvis ejeren ikke vil være med til det, lyder det fra ærgerlig kommunal- og folketingspolitiker.
Villum Christensen, medlem af Folketinget og byrådet i Slagelse Kommune for Liberal Alliance. | Foto: /ritzau/Jens Dresling
Villum Christensen, medlem af Folketinget og byrådet i Slagelse Kommune for Liberal Alliance. | Foto: /ritzau/Jens Dresling
AF DR SJÆLLAND

Stort set hver by har sin egen øjebæ — en gammel fabrik eller lagerbygning, der står og forfalder og ødelægger bybilledet.

Faktisk står en ottendedel af industriarealerne tomme i Region Sjælland, og det tal stiger langsomt, mens det falder i resten af landet, viser den seneste opgørelse fra Ejendomsforeningen Danmark, skriver DR Sjælland.

Alligevel står de mest faldefærdige industribygninger urørt år efter år, fordi kommunerne ikke kan rive dem ned, hvis ikke de private ejere vil være med til det.

Det kender man til i Slagelse Kommune, der de sidste ti år har forsøgt at få ejeren af en faldefærdig skiltefabrik til at sikre eller rive den ned med påbud og opfordringer, skriver DR Sjælland.

"Men vi har jo privat ejendomsret i Danmark, og det ligger rigtig tungt i al lovgivningen. Selv om en ejendom er grim, kan man ikke gribe ind — desværre," siger Villum Christensen, der er formand i erhvervs-, plan- og miljøudvalget i Slagelse, til DR Sjælland.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR Sjælland.)

Omstridt ejendomsinvestor skal rive ned i Slagelse

Nordjylland oplever dyk i tomgangen for erhvervslokaler

Industriejendomme i højeste kurs i syv år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også