EjendomsWatch

Flere industriejendomme står tomme på Sjælland

Udviklingen er stik modsat end i resten af landet, viser ny opgørelse. De utidssvarende fabrikker kan ikke rives ned af kommunerne, hvis ejeren ikke vil være med til det, lyder det fra ærgerlig kommunal- og folketingspolitiker.

Villum Christensen, medlem af Folketinget og byrådet i Slagelse Kommune for Liberal Alliance. | Foto: /ritzau/Jens Dresling

Stort set hver by har sin egen øjebæ — en gammel fabrik eller lagerbygning, der står og forfalder og ødelægger bybilledet.

Faktisk står en ottendedel af industriarealerne tomme i Region Sjælland, og det tal stiger langsomt, mens det falder i resten af landet, viser den seneste opgørelse fra Ejendomsforeningen Danmark, skriver DR Sjælland.

Alligevel står de mest faldefærdige industribygninger urørt år efter år, fordi kommunerne ikke kan rive dem ned, hvis ikke de private ejere vil være med til det.

Det kender man til i Slagelse Kommune, der de sidste ti år har forsøgt at få ejeren af en faldefærdig skiltefabrik til at sikre eller rive den ned med påbud og opfordringer, skriver DR Sjælland.

"Men vi har jo privat ejendomsret i Danmark, og det ligger rigtig tungt i al lovgivningen. Selv om en ejendom er grim, kan man ikke gribe ind — desværre," siger Villum Christensen, der er formand i erhvervs-, plan- og miljøudvalget i Slagelse, til DR Sjælland.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR Sjælland.)

Omstridt ejendomsinvestor skal rive ned i Slagelse

Nordjylland oplever dyk i tomgangen for erhvervslokaler

Industriejendomme i højeste kurs i syv år

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier