EjendomsWatch

Industriens optimisme når højeste niveau i tre år

Udviklingen skyldes især stigende produktionsforventninger. Særligt byggesektoren nyder godt af den lave rente, lyder det fra økonom.

Foto: PR

Den danske økonomi bliver sundere og sundere, og industrien ser stadig lysere på tilværelsen.

Det viser Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for industrien for juli, der med sin stigning til 5 fra 3 i juni er på sit højeste niveau i tre år.

"Industrien ser nu endelig ud til at få mere luft under vingerne. Udviklingen skyldes især stigende produktionsforventninger, men både ordrebeholdningen og færdigvarelagrene var nogenlunde uændrede fra sidste måned," skriver cheføkonom i Nordea, Helge J. Pedersen, i en kommentar.

Han påpeger, at udviklingen ikke er overraskende, da industrien i både Tyskland og Sverige, Danmarks to største eksportmarkeder, har haft stærke meldinger de seneste måneder.

Flaksehals i bygge- og anlægssektor

Selv om indekset i bygge- og anlægssektoren er faldet til minus 3 fra minus 2, vurderer Helge J. Pedersen, at blandt andet den lave rente er med til at holde gang i byggeaktiviteten, og derfor er sektoren i det store billede - siden begyndelsen af 2014 - i bedring, og optimismen stiger.

"Det skal dog bemærkes, at der er sket en dramatisk stigning i antallet af virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft. Stemningen i sektoren begynder at minde om midt-nullerne," skriver Helge J. Pedersen.

Ifølge konjunkturbarometrene lader det til, at tempoet i jobskabelsen generelt vil aftage hen over de kommende måneder.

"Det kan i lyset af de stigende flaskehalsproblemer faktisk opfattes som en god nyhed, "skriver Helge J. Pedersen.

International investor køber dansk industriportefølje for 440 mio. kr.

Jysk ejendomsselskab køber op i Odense

Nordea Ejendomme køber industriejendomme i "lynhurtig" handel

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier