EjendomsWatch

Industriens optimisme når højeste niveau i tre år

Udviklingen skyldes især stigende produktionsforventninger. Særligt byggesektoren nyder godt af den lave rente, lyder det fra økonom.

Foto: PR

Den danske økonomi bliver sundere og sundere, og industrien ser stadig lysere på tilværelsen.

Det viser Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for industrien for juli, der med sin stigning til 5 fra 3 i juni er på sit højeste niveau i tre år.

"Industrien ser nu endelig ud til at få mere luft under vingerne. Udviklingen skyldes især stigende produktionsforventninger, men både ordrebeholdningen og færdigvarelagrene var nogenlunde uændrede fra sidste måned," skriver cheføkonom i Nordea, Helge J. Pedersen, i en kommentar.

Han påpeger, at udviklingen ikke er overraskende, da industrien i både Tyskland og Sverige, Danmarks to største eksportmarkeder, har haft stærke meldinger de seneste måneder.

Flaksehals i bygge- og anlægssektor

Selv om indekset i bygge- og anlægssektoren er faldet til minus 3 fra minus 2, vurderer Helge J. Pedersen, at blandt andet den lave rente er med til at holde gang i byggeaktiviteten, og derfor er sektoren i det store billede - siden begyndelsen af 2014 - i bedring, og optimismen stiger.

"Det skal dog bemærkes, at der er sket en dramatisk stigning i antallet af virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft. Stemningen i sektoren begynder at minde om midt-nullerne," skriver Helge J. Pedersen.

Ifølge konjunkturbarometrene lader det til, at tempoet i jobskabelsen generelt vil aftage hen over de kommende måneder.

"Det kan i lyset af de stigende flaskehalsproblemer faktisk opfattes som en god nyhed, "skriver Helge J. Pedersen.

International investor køber dansk industriportefølje for 440 mio. kr.

Jysk ejendomsselskab køber op i Odense

Nordea Ejendomme køber industriejendomme i "lynhurtig" handel

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier