EjendomsWatch

Storbank: Strøget i København er blandt Europas bedste handelsgader for luksusvarer

Strækningen fra Amagertorv til Østergade er et af de mest befærdede handelsstrøg for luksusvarer i Europa – kun overgået af berømte shoppingområder som Champs Elysées i Paris og Regent Street i London.

Foto: Stine Bidstrup/Jyllands-Posten

Et af Europas længste og mest befærdede handelsstrøg for luksusvarer ligger i København, skriver Berlingske. Det fremgår af en undersøgelse fra PNB Paribas, der en dag i juni var på gaden for at tælle, hvor mange der i løbet af en time passerede forbi forskellige handelsstrøg i Europa.

Der er handelsgader i Europa, der er langt mere befærdede end Strøget, men når det kommer til de gader, hvor luksusvarer er dominerende, har Strøget to placeringer i den europæiske top fem. Det er Amagertorv og Østergade, som begge blev besøgt af ca. 8000 fodgængere i timen på den pågældende junidag.

Det sammenhængende handelsstrøg bliver i besøgstal kun overgået af Champs Elysées i Paris, Passeig de Gracia i Barcelona og Regent Street i London, når der ses på handelsgader med luksusvarer. I Danmark er PNB Paribas samarbejdspartner med mægler- og rådgivningsfirmaet Newsec.

"København er kendt for godt design, gode restauranter, gode butikker osv. Det er noget af det, der trækker det op på et europæisk niveau, og som gør, at vi har så mange fodgængere i området," siger Morten Jensen, direktør og seniorpartner i Newsec, til Berlingske.

Tysk investor køber sin første strøgejendom i København

Strøgejendomme er for udenlandske investorer

Danske Banks historiske hovedsæde skal omdannes til boliger og butikker

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier