Freja sætter city-ejendomme for en milliard til salg

Statens ejendomsselskab sætter fem københavnske ejendomme i nærheden af Strøget til salg via erhvervsmægler. Hotel og boliger er blandt de oplagte muligheder for investorer, lyder det fra parterne.
Ifølge Freja Ejendomme og Cushman & Wakefield Red kan ejendommen Købmagergade 50 ombygges til hoteldrift. | Foto: Cushman & Wakefield Red
Ifølge Freja Ejendomme og Cushman & Wakefield Red kan ejendommen Købmagergade 50 ombygges til hoteldrift. | Foto: Cushman & Wakefield Red

Som EjendomsWatch skrev i august, har statens ejendomsselskab Freja fået til opgave at sælge fem ejendomme nær gågaderne i midten af København. Nu er ejendommene officielt kommet til salg hos erhvervsmægleren Cushman & Wakefield Red, skriver Freja i en pressemeddelelse.

Ejendommene rummer samlet et etageareal på næsten 30.000 kvm og har tilsammen en udbudspris på ca. 1 mia. kr. Ejendommene har tidligere huset Københavns Universitet, og den overvældende interesse har fået erhvervsmægleren til at oprette en online venteliste for interesserede købere.

"Vi har udviklet en række scenarier for de fem ejendomme i samarbejde med Årstiderne Arkitekter. Det betyder, at vi allerede nu kan vise potentielle investorer skræddersyede udviklingsmuligheder. Andre rådgivere har udarbejdet tekniske opmålinger og beregninger. Vi har dermed ryddet en del af de sten af vejen, som altid ligger først i en udviklingsproces. Nu glæder vi os til at åbne ballet med de første rundvisninger," siger Carsten Rasmussen, direktør hos Freja, i meddelelsen.

Mægler: Allerede interesse fra hoteloperatører

To af de fem ejendomme i porteføljen er Købmagergade 50, der tidligere husede Den Kongelige Porcelænsfabrik, og Købmagergade 44-46. Trods de mange nye hotelprojekter i hovedstaden, så forventer Nicholas Thurø, ledende partner hos Cushman & Wakefield Red, at de to ejendomme i kraft af deres indretning, størrelse og beliggenhed kan være oplagte til hotelkonvertering. Ifølge ham er der allerede "en del" hoteloperatører, som har skrevet sig op til at få salgsmaterialet.

"Købmagergade 50 har et væld af de originale detaljer, der kan iscenesættes for eksempel i et moderne boutiquehotel. Her vil gæsterne kunne nyde en enestående blanding af nordisk design, historisk arkitektur og pulserende byliv. Ejendommen har desuden tre store indre forbundne gårdrum, der kan udnyttes til restauranter og udendørsliv," siger Nicholas Thurø i meddelelsen.

De tre andre city ejendomme, Freja har sat til salg, har ifølge direktør Carsten Rasmussen potentiale til at etablere boliger midt i Latinerkvarteret. De tre ejendomme er Bispetorvet 1-3, Studiestræde 34 og Sankt Peders Stræde 19.

Freja overtager city-ejendomme for små 400 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også