EjendomsWatch

Strøgejendomme er for udenlandske investorer

Samtlige investeringer i københavnske strøgejendomme i år har involveret en udenlandsk investor, mens 85 pct. af handlerne er sket mellem udenlandske investorer, lyder det fra erhvervsmægleren Cushman & Wakefield Red. (Opdateret)

Foto: Colourbox

(Artikel og underrubrik opdateret 11. oktober kl. 11.40 med yderligere oplysninger.)

Der bliver flere og flere udenlandske investorer i ejendommene på de københavnske strøggader Strøget og Købmagergade. I år er andelen oppe på 85 pct., når gælder ejendomme, der alene er mellem udlændinge, og over de seneste fem år er der handlet ejendomme for lige under 20 mia. kr.

Det fremgår af en ny kvartalsanalyse fra erhvervsmægleren Cushman & Wakefield Red.

"Den stærke danske økonomi kombineret med stigende forbrugertillid og en forsat tilflytning til byen spiller tilsammen en vigtig rolle for investeringslysten i de københavnske strøgejendomme. Strøggaderne bliver ikke større, men det gør oplandet," siger Claus Bælum, partner i Cushman & Wakefield Red, i en kommentar til analysen.

Andelen på 85 pct. kan sammenlignes med, at der i 2012 og 2013 var udenlandske investorer i 48 pct. af handlerne, lyder det, mens rene udenlandske handler slet ikke fandtes dengang.

Afkast på sådanne "high street-ejendomme" er i København pt. ca. 50 basispoint højere end eksempelvis i Paris og London. Dette kombineret med det danske realkreditsystem er medvirkende til et væsentligt højere afkast på den investerede kapital, påpeger erhvervsmægleren, hvis udsagn bekræftes af den globale ejendomsinvestor Hines:

”Med en voksende befolkning, voksende opland og meget attraktiv bykerne, som bliver mere og mere populær blandt turister, kunder og butikker, har København en stærk investeringsprofil i Hines' øjne”, siger Peter Epping, adm. direktør og fund manager hos Hines, i analysen.

Tøjmilliardær sælger ud af sine ejendomsinvesteringer

Schweizisk kapitalforvalter rykker til Danmark med milliardopkøb

PFA på vej med salg af city-ejendom for et milliardbeløb

Familie sælger strøgejendom i København til schweizisk luksusimperium

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier