Prime Office vil købe tysk ejendomsselskab for 150 mio. kr.

Ejendomsselskabet Prime Office vil vokse sig større på det tyske marked og har fremsat en betinget købsaftale på selskab med en bolig- og erhvervsportefølje i Nordtyskland.
Ejendomme i Kiel, Lübeck og Slesvig udgør hovedforretningen i børsnoterede Prime Office. | Foto: PR
Ejendomme i Kiel, Lübeck og Slesvig udgør hovedforretningen i børsnoterede Prime Office. | Foto: PR
AF RITZAU FINANS

Ejendomsselskabet Prime Office vil vokse sig større på det tyske marked og har fremsat en betinget købsaftale på 66,4 pct. af aktierne i selskabet MC Property Fund Hamburg.

Det samlede bud lyder på 150,5 mio. kr., oplyser Prime Office i en meddelelse til fondsbørsen.

Købet er specielt i den forstand, at der er et personsammenfald i de to selskabers ledelser og bestyrelser samt nogle af de sælgende aktionærer i MC Property Fund Hamburg.

Derfor skal aktionærerne hos Prime Office sige god for handlen på en ekstraordinær generalforsamling, som bliver afholdt 16. oktober.

Mogens V. Møller, adm. direktør i Prime Office og MC Property Fund Hamburg, betegner i meddelelsen købet som en "milepæl" med store udviklingsmuligheder.

"Købet af aktiemajoriteten i MC Property Fund GmbH er en milepæl for etableringen af Prime Office A/S siden børsnoteringen 10. august 2008. Vi køber igen et selskab, som vi kender rigtigt godt, og hvor vi fremadrettet ser store udviklingsmuligheder."

"Hamborg er vores drømmeby på investeringsområdet. Med en fortsat betydelig overvægt på boliginvesteringer og erhvervsejendomme i Nordtyskland opnår vi her i 2017 den struktur og størrelse, som vi hele tiden har søgt. Med en solid långiver i ryggen og en professionel ejendomsforvalter så er det en investering, som jeg er meget tryg ved," siger Mogens V. Møller.

MC Property Fund Hamburg er et tysk ejendomsselskab, der ejer bolig- og erhvervsejendomme i den nordlige del af Tyskland. Omsætningen i selskabet lød i 2016 på 56 mio. kr., og driftsoverskuddet (EBIT) var 33 mio. kr.

Prime Office vil finansiere købet gennem en emission på 300.000 nye aktier, der skal give 35-36 mio. kr. i kassen. Fem aktionærer har allerede givet tilsagn om at tegne aktier.

Derudover vil Prime Office bruge egne midler og låne penge i banken, mens sælgerfinansiering også vil være en del af handlen.

Såfremt handlen går igennem, ventes de to selskaber i 2018 kunne give et samlet driftsoverskud (EBIT) på 80-100 mio. kr., oplyser Prime Office.

Tidligere Codan-chef mister endnu en bestyrelsespost

Prime Office melder om stabilitet i sine ejendomme

Verbal kindhest til børsnoteret ejendomsselskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også