EjendomsWatch

Prime Office vil købe tysk ejendomsselskab for 150 mio. kr.

Ejendomsselskabet Prime Office vil vokse sig større på det tyske marked og har fremsat en betinget købsaftale på selskab med en bolig- og erhvervsportefølje i Nordtyskland.

Ejendomme i Kiel, Lübeck og Slesvig udgør hovedforretningen i børsnoterede Prime Office. | Foto: PR

Ejendomsselskabet Prime Office vil vokse sig større på det tyske marked og har fremsat en betinget købsaftale på 66,4 pct. af aktierne i selskabet MC Property Fund Hamburg.

Det samlede bud lyder på 150,5 mio. kr., oplyser Prime Office i en meddelelse til fondsbørsen.

Købet er specielt i den forstand, at der er et personsammenfald i de to selskabers ledelser og bestyrelser samt nogle af de sælgende aktionærer i MC Property Fund Hamburg.

Derfor skal aktionærerne hos Prime Office sige god for handlen på en ekstraordinær generalforsamling, som bliver afholdt 16. oktober.

Mogens V. Møller, adm. direktør i Prime Office og MC Property Fund Hamburg, betegner i meddelelsen købet som en "milepæl" med store udviklingsmuligheder.

"Købet af aktiemajoriteten i MC Property Fund GmbH er en milepæl for etableringen af Prime Office A/S siden børsnoteringen 10. august 2008. Vi køber igen et selskab, som vi kender rigtigt godt, og hvor vi fremadrettet ser store udviklingsmuligheder."

"Hamborg er vores drømmeby på investeringsområdet. Med en fortsat betydelig overvægt på boliginvesteringer og erhvervsejendomme i Nordtyskland opnår vi her i 2017 den struktur og størrelse, som vi hele tiden har søgt. Med en solid långiver i ryggen og en professionel ejendomsforvalter så er det en investering, som jeg er meget tryg ved," siger Mogens V. Møller.

MC Property Fund Hamburg er et tysk ejendomsselskab, der ejer bolig- og erhvervsejendomme i den nordlige del af Tyskland. Omsætningen i selskabet lød i 2016 på 56 mio. kr., og driftsoverskuddet (EBIT) var 33 mio. kr.

Prime Office vil finansiere købet gennem en emission på 300.000 nye aktier, der skal give 35-36 mio. kr. i kassen. Fem aktionærer har allerede givet tilsagn om at tegne aktier.

Derudover vil Prime Office bruge egne midler og låne penge i banken, mens sælgerfinansiering også vil være en del af handlen.

Såfremt handlen går igennem, ventes de to selskaber i 2018 kunne give et samlet driftsoverskud (EBIT) på 80-100 mio. kr., oplyser Prime Office.

Tidligere Codan-chef mister endnu en bestyrelsespost

Prime Office melder om stabilitet i sine ejendomme

Verbal kindhest til børsnoteret ejendomsselskab

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier