EjendomsWatch

Jyske Bank-ejer poster penge i studieboliger

Fonden bag knap en fjerdedel af bankens aktier vil bruge udbytte til at bygge kollegier til en særlig gruppe af studerende. Dansk Byggeri er med i projektet, der skal rulles ud flere steder i landet.

Foto: Colourbox

Bestyrelsen i BRF Fonden, der er hovedaktionær i Jyske Bank, har besluttet, at pengetanken skal investere i boliger til studerende inden for håndværksfag, skriver Børsen. I første omgang er planen fire til fem kollegier i de store studiebyer i Jylland samt i og omkring København.

"I fremtiden kommer Danmark til at mangle faglært arbejdskraft. Kollegier løser ikke alt, men vi kan medvirke til at understøtte, at problemet bliver løst, gennem at give de studerende bedre muligheder for at finde et sted at bo," siger Kristian May, adm. direktør i BRF Fonden, til Børsen.

Han forventer, at hvert kollegie får mellem 100 og 200 værelsen. BRF Fonden går nu sammen med Dansk Byggeri i gang med planlægningen af investeringen.

BRF Fondens formål er bl.a. at videreføre realkreditvirksomhed via BRF Kredit, og overskud kan uddeles til almennyttige formål. Sidste år fik fonden godt 500 mio. kr. i samlet udlodning fra Jyske Bank i form af udbytter og aktietilbagekøb. Derudover solgte BRF Fonden aktier for ca. 300 mio. kr., og aktieposten i banken ligger i dag på 24 pct.

Aarhus-studerende vil have lejligheder frem for kollegier

300 kollegielejligheder rykker ind hvor IBM er rykket ud

EDC: Provinsen mangler mange ungdomsboliger

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier