Private aktører vil bygge studieboliger

Danica Pension ser langsigtede muligheder i markedet. Beliggenheden er fortsat afgørende, hvis vi skal kaste os over flere projekter, lyder det fra direktør.
Foto: PR
Foto: PR
AF LICITATIONEN

Det er igen blevet den tid på året, hvor lykken over optagelse på drømmestudiet lynhurtigt afløses af stress over manglen på bolig.

Store danske kommuner som Aarhus og Aalborg dækker 25-33 pct. af markedet via kommunale og almene tilbud, og det efterlader en stor del af de studerende i hænderne på det private marked.

Og lige netop de private aktører er begyndt at få øjnene op for mulighederne på området for studieboliger, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Selskaber som Basecamp og NREP er til stede i markedet, og Danica Pension er en af de private aktører, der nu blander sig som privat udbyder af studieboliger, og i løbet af 2018 står selskabets projekt med navnet Uptown Nørrebro ved Nørrebro Station klar til at huse 600-700 studerende. 

"Det er utroligt vigtigt at være selektiv med beliggenheden for at undgå tomgang, men jeg vil ikke udelukke, at vi kigger på yderligere projekter. Det er en meget flygtig kundemasse, og man får ikke det forventede afkast, hvis man ligger for langt væk. Jeg er sikker på, at vores kunder synes, det er positivt, at vi kan tilbyde studieboliger, men afkastet er det vigtigste," siger Peter Mering, der er direktør for Danica Ejendomme, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Københavns Kommune står med klart det største akutte behov, og kommunen medvirker løbende til at sikre, at studerende kan huses i det varme københavnske boligmarkede.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen.)

Danica bygger nyt for 10 mia. kr.

Danica Pension øger sit afkast på skrumpende ejendomsportefølje

Danica sælger ejendomme for 1,8 mia. kr. uden større gevinst

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende